Per susišaudymą Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje žuvo armėnų kariškis

Antradienį per susišaudymą Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje buvo mirtinai sužeistas armėnų kariškis. Tai pranešė Armėnijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

Antradienį per susišaudymą Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje buvo mirtinai sužeistas armėnų kariškis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Antradienį per susišaudymą Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje buvo mirtinai sužeistas armėnų kariškis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2021, 5:08 PM

„Armėnijos ginkluotųjų pajėgų jaunesnysis seržantas buvo mirtinai sužeistas per susišaudymą, prasidėjusį po to, kai priešininkas paleido ugnį Armėnijos Gegarkuniko srities Verin Šoržos rajone“, – sakoma pranešime.

Anksčiau ministerijos atstovai informavo, kad gegužės 25 d. apie 14 val. 20 min. vietos laiku prie pasienyje esančio Verin Šoržos kaimo buvo užfiksuotas incidentas, per kurį buvo naudojami šaunamieji ginklai. Pasak atstovų, „priešininkas apšaudė armėnų pozicijas“.

Gegužės 12 d. Armėnijos gynybos ministerija pranešė, kad Azerbaidžano ginkluotosios pajėgos „sienos koregavimo“ tikslais mėgino atlikti „tam tikrus darbus“ viename iš Siuniko srities pasienio rajonų. Armėnijos daliniams ėmusis priemonių, Azerbaidžano kariškiai nutraukė šiuos darbus.

Tos pačios dienos vakarą Armėnijos laikinasis premjeras Nikolas Pašinianas sušaukė šalies Saugumo tarybos posėdį, per kurį šiuos įvykius pavadino pasikėsinimu į Armėnijos teritoriją. Pasak jo, Azerbaidžano ginkluotosios pajėgos kirto Armėnijos valstybinę sieną ir 3,5 kilometro įžengė į šalies teritorijos gilumą.

Po to šalys kelis kartus vedė derybas dėl situacijos sureguliavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.