Kremlius teigia neturintis priežasčių abejoti A. Lukašenkos paaiškinimais dėl lėktuvo nutupdymo

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad nėra jokios priežasties abejoti Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos argumentais dėl sprendimo priverstinai nutupdyti Minske bendrovės „Ryanair“ lainerį ir sulaikyti juo skridusį opozicijos aktyvistą bei jo draugę.

Kremliaus atstovas pridūrė, kad A. Lukašenka ir V. Putinas penktadienį susitiks derybų Juodosios jūros kurortiniame mieste Sočyje.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Kremliaus atstovas pridūrė, kad A. Lukašenka ir V. Putinas penktadienį susitiks derybų Juodosios jūros kurortiniame mieste Sočyje.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2021, 2:17 PM, atnaujinta May 26, 2021, 3:19 PM

„Kremlius nemato priežasčių netikėti Baltarusijos vadovybės pareiškimais“, – žurnalistams sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, kai Maskvos sąjungininkas A. Lukašenka kreipėsi į įstatymų leidėjus Minske ir pateikė argumentų, ginančių sprendimą nutupdyti „Ryanair“ lėktuvą.

Baltarusijos autoritarinis lyderis teigė, kad sekmadienį įsakymas nutupdyti lainerį buvo duotas gavus pranešimą apie jame neva buvusią bombą. A. Lukašenka tvirtino, kad šis perspėjimas buvo atsiųstas iš Šveicarijos.

„Jeigu taip nėra, tuomet tikriausiai kas nors tai paneigs. Kol kas paneigimų nėra“, – sakė D. Peskovas.

Kremliaus atstovas pridūrė, kad A. Lukašenka ir V. Putinas penktadienį susitiks derybų Juodosios jūros kurortiniame mieste Sočyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.