S. Sapegos mama prabilo apie paviešintą vaizdo įrašą: keistą merginos elgesį pastebėjo ir jos draugai

Sofija Sapega, kuri buvo sulaikyta Minske kartu su „Nexta“ įkūrėju Ramanu Pratasevičiumi po priverstinio „Ryanair“ lėktuvo nusileidimo, buvo suimta dviem mėnesiams. Apie tai BBC pranešė jos advokatas Aleksandras Filanovičius. Jos mama sako, kad vaizdo įraše, kuriame S.Sapega neva prisipažįsta, ji atrodo kaip nesava.

 Sofija Sapega.<br> lrytas.lt koliažas.
 Sofija Sapega.<br> lrytas.lt koliažas.
 Sofija Sapega.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Sofija Sapega.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Sofija Sapega.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Sofija Sapega.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 26, 2021, 9:56 AM

„Šiandien Sofija buvo apklausta. Ji buvo apkaltinta padariusi nusikalstamą veiką. Buvo pasirinkta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams“, – sakė jis.

Pasak jo, dabar Sapega yra KGB ikiteisminio sulaikymo centre Minske. Sofijos būklė normali, sakė A.Filanovičius. Jis tikisi, kad trečiadienį galės merginą aplankyti.

Kuo konkrečiai įtariama S.Sapega, advokatas negalėjo atsakyti dėl susitarimo neatskleisti informacijos. Tačiau, pasak jo, „dabar rengiama informaciją Rusijos Federacijos konsulatui ir gali būti, kad informacija pasirodys per valstybinę žiniasklaidą“.

Tačiau advokatas nematė dokumentų, susijusių su merginos sulaikymo detalėmis ir aplinkybėmis.

„Šie dokumentai yra kitoje tyrimo institucijoje, ir aš apie tai kol kas nieko nežinau“, – sakė jis BBC. A.Filanovičius daro prielaidą, kad gali būti iškeltos kelios baudžiamosios bylos.

Valstybinio televizijos kanalo STV eteryje parodytame vaizdo įraše S.Sapega sako, kad yra „Telegram“ kanalo „Juodoji Baltarusijos knyga“, kuriame skelbiami saugumo pajėgų asmens duomenys, redaktorė. Šis kanalas Baltarusijoje priskiriamas prie ekstremistinių.

S.Sapegos motina Ana Dudič pokalbyje su BBC išreiškė abejonių dėl provyriausybinio „Telegram“ kanalo paskelbtame vaizdo įraše esančios informacijos iš ikiteisminio sulaikymo centro.

„Net draugai man skambino ir sakė:“Teta Ana, matai, tai nėra jai būdinga maniera“. Ji svyruoja, jos akys nukreiptos į viršų. Tarsi ji bijotų ką nors pamiršti“, – sakė merginos mama.

„Kiek įmanoma priartinau [vaizdo įrašą] – atrodo, kad [ji atrodo] normaliai. Dabar pakuojame šiltus drabužius, važiuosime į Minską. Noriu pabandyti įduoti jai paketą – mačiau, kad ji sėdi tik su plona striuke“, – kalbėjo A.Dudič.

S.Sapegos motina BBC pasakojo, kad mergina rugpjūčio pirmoje pusėje išvyko iš Baltarusijos į Vilnių ir negrįžo. Keli A.Sapegos bendraklasiai BBC patvirtino, kad į Lietuvą ji atvyko rugpjūčio pirmoje pusėje, taip pat pridūrė, kad, jų žiniomis, mergina nedalyvavo protestuose Minske.

Antradienį Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad A. Sapega buvo sulaikyta „dėl jai pareikštų įtarimų 2020 m. rugpjūčio-rugsėjo mėn. įvykdžius nusikaltimus, numatytus keliuose Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsniuose“.

„Ambasados atstovas susitiko su Rusijos piliete Sofija Sapega“, – antradienį agentūrai „RIA Novosti“ sakė Rusijos diplomatinės atstovybės darbuotojas. Ambasados teigimu, S.Sapega nesiskundė dėl netinkamo elgesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?