Prancūzijos policija ieško smarkiai ginkluoto buvusio kareivio

Prancūzijos policija sekmadienį ieško smarkiai ginkluoto buvusio kareivio, kuris ėmė šaudyti į pranešimą dėl smurto artimose aplinkoje sureagavusios policijos pareigūnus Pietvakarių Prancūzijoje.

 Prancūzijos policija ieško smarkiai ginkluoto buvusio kareivio.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prancūzijos policija ieško smarkiai ginkluoto buvusio kareivio.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2021, 5:26 PM

Iš viso Dordonės regione 29 metų vyro ieško apie 210 policijos pareigūnų ir keturi sraigtasparniai. Vyras dėl ankstesnės teismo skirtos bausmės dėl smurto artimoje aplinkoje segi elektroninę apykoję.

„Vyras yra smarkiai ginkluotas ir yra maždaug trisdešimties metų. Jis yra atletiškas ir greitai juda, – agentūrai AFP sakė Lardeno Sent Lazaro kaimo merė Francine Bourra. – Mums pavyko nustatyti jo buvimo vietą maždaug keturių ar penkių kilometrų plote miškingoje ir sunkiai prieinamoje vietovėje. Įtariamasis anksčiau buvo įkalintas dėl smurto artimoje aplinkoje ir dėl to segi elektroninę apykoję.“

Regioninės policijos vadas Andre Petillot sakė, kad įtariamas yra „asmuo, gerai žinantis apylinkes ir lengvai prisitaikantis“.

Operacijai artimas šaltinis sakė, kad įtariamasis 2011-2016 metais tarnavo kariuomenėje. Manoma, kad jis turi ir medžioklinį šautuvą, kuris dažnai naudojamas lokiams medžioti.

Incidentas prasidėjo tuomet, kai apie vidurnaktį įtariamasis atvyko į savo buvusios draugės namus minėtame kaime ir smurtavo prieš jos naują draugą. Vyras iššovė į atvykusius policininkus ir vėliau pabėgo į mišką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.