Režimas užsidaro: Baltarusija uždraudė piliečiams išvykti į užsienį

Baltarusija laikinai uždraudė išvykti savo piliečiams, įskaitant daugybę leidimus gyventi užsienyje turinčius asmenis.

Baltarusija dabar laikinai uždraudė išvykti savo piliečiams, įskaitant daugybę leidimus gyventi užsienyje turinčius asmenis. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusija dabar laikinai uždraudė išvykti savo piliečiams, įskaitant daugybę leidimus gyventi užsienyje turinčius asmenis. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 4:36 PM, atnaujinta Jun 1, 2021, 6:48 PM

Režimas palieka keletą išimčių, pavyzdžiui, Baltarusijos valstybės tarnautojams, vykstantiems į oficialias keliones, bei valstybinio transporto darbuotojams.

Valstybės pasienio komiteto sugriežtintos taisyklės buvo paskelbtos pasaulyje aidint tarptautiniam pasipiktinimui dėl į Minską nukreipto „Ryanair“ skrydžio ir opozicionieriaus Ramano Pratasevičiaus ir jo draugės Sofijos Sapegos sulaikymo.

Po ginčijamų rinkimų praėjusiais metais Baltarusiją paliko daugybė disidentų.

Savo pranešime „Telegram“, pasienio komitetas teigia gavęs „daugybę prašymų išvykti iš Baltarusijos dėl užsienio šalių išduotų leidimų gyventi“.

Tačiau dabar iš Baltarusijos dabar leidžiama išvykti tik tiems, kurie nuolat gyvena užsienio valstybėse, o ne laikinai. Pasienio komitetas tokias priemones teisino koronaviruso pandemija.

Griežtas Aliaksandro Lukašenkos susidorojimas su oponentais tūkstančiams baltarusių lėmė tremtį ar kalėjimą.

Po pernai rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais, Baltarusiją kelis mėnesius purtė beprecedenčiai masiniai protestai. To balsavimo nugalėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis A.Lukašenka, geležiniu kumščiu valdantis šalį jau beveik tris dešimtmečius.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.