Rusijoje iš lėktuvo išlaipintas ir sulaikytas opozicionierius, ketinęs skristi į Varšuvą

Pranešama, kad buvęs opozicijos judėjimo „Atvira Rusija“ vadovas Andrėjus Pivovarovas buvo išlaipintas iš lėktuvo Sankt Peterburge ir sulaikytas.

Buvęs opozicijos judėjimo „Atvira Rusija“ vadovas Andrėjus Pivovarovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Buvęs opozicijos judėjimo „Atvira Rusija“ vadovas Andrėjus Pivovarovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-01 09:49, atnaujinta 2021-06-01 09:52

„Ką tik buvau pašalintas iš lėktuvo iš Pulkovo (oro uosto) ... Lėktuvas jau ketino kilti“, – pirmadienio vakarą savo „Twitter“ paskyroje rašė A.Pivovarovas.

„Jis buvo sulaikytas dėl baudžiamosios bylos pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnio 1 dalį, susijusią su „nepageidaujamų organizacijų“ įstatymo pažeidimais“, – rašoma vėliau A.Pivovarovo kolegų paskelbtame įraše.

Buvusio naftos magnato Michailo Chodorkovskio įsteigtas opozicijos judėjimas „Atvira Rusija“ praėjusią savaitę paskelbė apie užsidarymą, kad išvengtų kalėjimo jų šalininkams prieš parlamento rinkimus.

„Atviros Rusijos“ atstovai teigė, kad sprendimas uždaryti veiklą buvo susijęs su įstatymais, kuriuos sugriežtino Rusijos parlamentas nubalsuodamas už sunkesnes bausmes rusams, palaikantiems ar dirbantiems „nepageidaujamose“ organizacijose.

Atviroji Rusija dar 2017 m. užsitarnavo „nepageidaujamos“ organizacijos etiketę pagal įstatymą, skirto užsienio grupėms, kaltinamoms politiniu kišimusi.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Pivovarovas buvo sulaikytas lėktuve Pulkovo oro uoste, kai šis ketino skristi į Varšuvą.

Parengta pagal „Moscow Times“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.