Melburne plintant koronaviruso atmainai Kapa pratęsiamas karantinas

Melburnui trečiadienį nurodyta dar savaitę gyventi karantino sąlygomis, Australijos valdžiai bandant suvaldyti „absoliutų žvėrį“ – greit plintančią pandeminio koronaviruso atmainą.

 Melburne plintant koronaviruso atmainai Kapa pratęsiamas karantinas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Melburne plintant koronaviruso atmainai Kapa pratęsiamas karantinas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 9:48 AM, atnaujinta Jun 2, 2021, 10:14 AM

Penki milijonai miesto gyventojų tikėjosi septynių dienų karantiną užbaigti ketvirtadienį prieš pat vidurnaktį, bet šiuos planus sužlugdė Indijoje atsiradusi viruso atmaina Kapa.

„Turime išgyvendinti šį dalyką, antraip mirs žmonės“, – sakė Viktorijos valstijos ministro pirmininko pareigas einantis Jamesas Merlino. Anot jo, plintanti viruso atmaina yra „greitesnė ir užkrečiamesne nei kada nors anksčiau“.

Australija stengiasi užgniaužti COVID-19 židinį antrame pagal dydį savo mieste, kur jau nustatyta 60 užsikrėtimo atvejų, ir išlikti tarp nedaugelio pasaulio valstybių, kurių viduje virusas neplinta.

Šalies sienos tebėra uždarytos daugumai keliautojų, išskyrus keliautojus iš Naujosios Zelandijos, o aptikusi COVID-19 atvejų valdžia greit įveda suvaržymus.

Vis dėlto protrūkiai Taivane ir Japonijoje parodė, kad kovos su virusu pradinė sėkmė gali greitai ištirpti, jeigu nevykdomas plataus masto vakcinavimas. Iki šiol nuo COVID-19 visiškai yra paskiepyta tik maždaug 2 proc. australų.

Pasak J. Merlino, nurodymai neiti iš namų ne Melburne gyvenantiems Viktorijos gyventojams tikriausiai bus atšaukti ketvirtadienį, bet dalis suvaržymų, įskaitant vestuvių ir laidotuvių dalyvių skaičiaus apribojimą, išliks.

Jis pridūrė, kad Melburno gyventojams iš esmės nebus leidžiama išvykti iš miesto, bet vyresniųjų klasių mokiniai sugrįš į klases, o kai kurie po atviru dangumi dirbantys žmonės – į savo darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.