P. Latuška Lenkijos prokuratūrai įteikė skundą dėl A. Lukašenkos

Baltarusijos opozicijos Liaudies antikrizinės valdybos vadovas, Koordinacinės tarybos prezidiumo narys, buvęs kultūros ministras Pavelas Latuška Lenkijos prokuratūrai pateikė skundą dėl Aliaksandro Lukašenkos, pranešta oficialiu politiko „Telegram“ kanalu.

 P. Latuška Lenkijos prokuratūrai įteikė skundą dėl A. Lukašenkos.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 P. Latuška Lenkijos prokuratūrai įteikė skundą dėl A. Lukašenkos.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 12:36 PM

„Šiandien... Pavelas Latuška padavė pareiškimą prokuratūrai Varšuvoje. Pareiškime kalbama apie fizinio susidorojimo grėsmę ir tarptautinio terorizmo akto parengimą“, – sakoma pranešime.

„Visos režimo represijos baltarusių ir užsienio piliečių atžvilgiu nepriklauso teisinei sričiai. Žinoma ne tik apie grėsmes, bet ir apie realių veiksmų iki fizinio pašalinimo, nukreiptų prieš demokratines jėgas už Baltarusijos ribų, parengimą. Mano pareiškimas – simbolinis; jį pateikiu norėdamas apsaugoti visus užsienyje persekiojamus baltarusius“, – sakė P. Latuška.

„Svarbu informuoti Lenkijos prokuratūrą apie fizinio pašalinimo grėsmę ir Aliaksandro Lukašenkos, Mikalajaus Karpiankovo, Ivano Cercelio, Ryhoro Azaronako, Aleho Haidukevičiaus ir kitų valdininkų bei propagandistų planuojamus nusikaltimus, įskaitant siekį organizuoti mano pagrobimą Lenkijoje bei neteisėtą įkalinimą,“, – sakoma pranešime.

„Dar vienas tikslas – įspėti visus, kas planuoja nusikalstamus veiksmus prieš Baltarusijos piliečius, kad jų veiksmai neliks be teisinių pasekmių: jie bus persekiojami pagal įvairių valstybių įstatymus įvairiose pasaulio valstybėse“, – pareiškė P. Latuška.

Balandžio pradžioje Baltarusijos Valstybės saugumo komitetas (KGB) P. Latušką, buvusią kandidatę į prezidentus Sviatlaną Cichanouskają ir dar 15 Baltarusijos piliečių įrašė į organizacijų ir asmenų, susijusių su teroristine veikla, sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.