Mianmare sudužus kariniam lėktuvui žuvo 12 žmonių

Mianmaro centriniame regione netoli Mandalėjaus miesto ketvirtadienį prastu oru sudužus kariniam lėktuvui, žuvo 12 žmonių, pranešė chuntos atstovas.

Netoli Mandalėjaus miesto ketvirtadienį prastu oru sudužo karinis lėktuvas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Netoli Mandalėjaus miesto ketvirtadienį prastu oru sudužo karinis lėktuvas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 10:16 AM, atnaujinta Jun 10, 2021, 11:06 AM

Lėktuvas, kuriuo skrido šeši įgulos nariai ir aštuoni keleiviai, ketvirtadienį ryte išskrido iš sostinės Neipido į Pjin U Lviną Mandalėjaus regione.

Buvo išgelbėti du keleiviai, jie nuvežti į kariškių ligoninę netoliese, sakoma chuntos atstovo Zawo Mino Tuno pranešime.

Ryšys su lėktuvu nutrūko jam esant už 400 m nuo plieno fabriko, netoli oro uosto Pjin U Lvine, sakoma pareiškime, nurodant, kad lėktuvas sudužo dėl „blogo oro“.

Atskirai policijos aukšto rango pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės, naujienų agentūrai AFP sakė, kad tarp žuvusiųjų yra du aukšto rango vienuoliai ir kad viena sužeista moteris yra kritinės būklės.

Pjin U Lvine yra įsikūrusi Gynybos tarnybų akademija, kur rengiami aukščiausi chuntos pareigūnai. Šią akademiją yra baigęs ir chuntos lyderis Minas Aungas Hlaingas.

Prieš vasario 1 dienos perversmą, kai kariškiai nušalino šalies civilinę lyderę Aung San Suu Kyi, lėktuvų katastrofos Mianmare buvo dažnos dėl nepakankamo aviacijos sektoriaus išvystymo.

Mianmaro budistų vienuoliai vadovavo ankstesnei kovai su kariškių valdymu, bet nesutaria dėl vasario 1-osios perversmo, nutraukusio jauną šalies demokratiją. Kai kurie garsūs religiniai lyderiai gynė naująją chuntą.

Kariškiai stengėsi masinius protestus nuslopinti brutaliomis priemonėmis ir per šią kampaniją jau žuvo daugiau kaip 800 civilių, nurodo viena vietos stebėtojų grupė.

Tai paskatino civilius kai kuriose vietovėse suformuoti „gynybos pajėgas“, o kai kurios Mianmaro etninių sukilėlių armijos suintensyvino puolimus prieš kariuomenę.

Praėjusį mėnesį etninė Kačinų nepriklausomybės armija (KNA), dešimtmečius tęsianti sukilimą prieš kariuomenę, per įnirtingus susirėmimus numušė armijos sraigtasparnį.

Mianmare musonų sezonas ir anksčiau yra kėlęs problemų komercinei bei karinei aviacijai.

2017 metais Andamanų jūroje nukritus kariškių lėktuvui žuvo visi 122 jame buvę žmonės. Dėl šios aviacijos nelaimės – vienos didžiausių per šalies istoriją – pareigūnai kaltino prastas oro sąlygas.

2015 metais bendrovės „Air Bagan“ keleiviniam lėktuvui prastu oru nulėkus nuo tūpimo tako žuvo vienas keleivis ir vienas ant žemės buvęs žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.