Minsko teismas keturiems V. Babarykos štabo savanoriams skyrė 5 metų įkalinimą

Minsko Maskvos rajono teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį keturiems buvusio pretendento į Baltarusijos prezidentus Viktaro Babarykos štabo savanoriams, pranešė nepriklausoma žmogaus teisių grupė „Viasna“.

 Minsko teismas keturiems V. Babarykos štabo savanoriams skyrė 5 metų įkalinimą.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
 Minsko teismas keturiems V. Babarykos štabo savanoriams skyrė 5 metų įkalinimą.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 2:18 PM

„Minsko Maskvos rajono teisme birželio 10 dieną paskelbtas nuosprendis Babarykos štabo savanoriams, politiniams kaliniams Iharui Jarmolavui, Dzmitryjui Kanapelkai, Vladzislavui Kareckiui ir Mikalajui Sasevui, kaltintiems masinių neramumų rengimu,.. asmenų mokymu ir kitokiu rengimu dalyvauti masiniuose neramumuose“, – pranešama susirašinėjimo platformos „Telegram“ „Viasna“ kanalu.

Teisių gynėjai nurodė, kad teisėja Sviatlana Bandarenka skyrė jiems penkerių metų laisvės atėmimo bausmes griežto režimo kolonijoje. Teismas taip pat nurodė konfiskuoti I. Jarmolavo motinos automobilį.

V. Babaryka 2020 metų gegužę pasitraukė iš banko „Belgazprombank“ vadovo posto ir nusprendė kelti savo kandidatūrą į Baltarusijos prezidentus. Jo kandidatūra nebuvo įregistruota, jam buvo iškelta byla ir jis buvo sulaikytas likus dviem mėnesiams iki pernai rugpjūtį įvykusių valstybės vadovo rinkimų.

Vasarį Baltarusijos Aukščiausiasis Teismas pradėjo nagrinėti aukščiausiems „Belgazprombank“ vadovams iškeltą bylą dėl ypač didelių kyšių paėmimo.

V. Babaryka kaltinamas vadovavimu organizuotai nusikalstamai grupei, kuriai priklausė jo pavaduotojai. Tyrėjai teigia, kad „Belgazprombank“ vadovybė, veikdama virtinės komercinių struktūrų labui, nuo 2004 iki 2020 metų iš šių organizacijų atstovų neteisėtai gavo pinigų.

Visi bylos atsakovai, išskyrus V. Babaryką, pripažino savo kaltę, nurodo Baltarusijos Valstybės saugumo komitetas (KGB).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas