Brazilija leido skiepyti „Pfizer-BioNTech“ vakcina 12 metų ir vyresnius vaikus

Brazilijos sveikatos apsaugos priežiūros tarnyba penktadienį leido skiepyti „Pfizer-BioNTech“ vakcina nuo koronaviruso 12 metų ir vyresnius vaikus, nors jiems tikriausiai teks laukti ne vieną mėnesį eilėje, kol pirmiau bus paskiepytos vyresnio amžiaus gyventojų grupės.

Vakcina.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vakcina.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 11:43 PM

COVID-19 pandemijos smarkiai paveikta Brazilija kartu su tokiomis šalimis kaip JAV, Urugvajus ir Čilė nusprendė įtraukti į imunizavimo programą ir nepilnamečius.

Tačiau preparatų tiekimo problemos reiškia, kad šiuo metu šis žingsnis yra daugiausia simbolinis.

Sausį Brazilijoje prasidėjusi skiepijimo nuo COVID-19 kampanija stringa dėl vakcinos dozių stygiaus ir vėluojančio jų pristatymo.

Lig šiol visiškai paskiepyti yra apie 11 proc. visų 212 mln. šalies gyventojų.

Tokiuose miestuose kaip San Paulas ir Rio de Žaneiras tik neseniai buvo baigta skiepyti prioritetines grupes – pavyzdžiui, sveikatos priežiūros darbuotojus ir pagyvenusius žmones.

Dabar gyventojai ten skiepijami mažėjančia tvarka pagal amžių: šiuo metu vakcinuojami 50 metų ir vyresni žmonės.

Sveikatos apaugos priežiūros tarnyba „Anvisa“ pranešė, kad leidimas vakcinuoti vaikus buvo išduotas išanalizavus „Pfizer“ tyrimų duomenis, „rodančius, kad vakcina yra saugi ir efektyvi šiai amžiaus grupei“.

Be JAV farmacijos milžinės vakcinos, sukurtos bendradarbiaujant su Vokietijos įmone „BioNTech“, Brazilija šiuo metu naudoja Oksfordo universiteto ir bendrovės „AstraZeneca“ sukurtą preparatą, taip pat kinišką alternatyvą „CoronaVac“.

Priežiūros institucijos patvirtino ir „Johnson & Johnson“ vakciną, tačiau vyriausybė dar nepasiekė susitarimo dėl jos įsigijimo.

Brazilijai sunkiai sekasi užsitikrinti pakankamai vakcinos dozių.

Ultradešinysis prezidentas Jairas Bolsonaro kritikuojamas dėl to, kad pernai atsisakė siūlytų vakcinų, įskaitant „Pfizer-BioNTech“ produktą, vietoje to ragindamas gydyti COVID-19 neveiksmingu chlorokvinu.

Brazilijoje užfiksuotas didžiausias po Jungtinių Valstijų koronaviruso aukų skaičius – 480 tūkstančių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.