Jungtinė Karalystė praneša, kad koronaviruso „Delta“ atmaina 60 proc. labiau užkrečiama

Jungtinės Karalystės vyriausybė penktadienį pranešė, kad naujausioji koronaviruso „Delta“ atmaina tarp namų ūkių plinta 60 proc. greičiau nei ta atmaina, dėl kurios šalis sausį buvo priversta paskelbti karantiną.

Koronaviruso „Delta“ atmaina 60 proc. labiau užkrečiama.  <br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Koronaviruso „Delta“ atmaina 60 proc. labiau užkrečiama.  <br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 5:26 PM

„Delta“ atmaina, atsiradusi Indijoje, sukėlė JK naujų atvejų bangą ir kilo abejonių, ar pavyks atšaukti ribojimus dėl socialinės distancijos, kaip planuota, iki birželio 21 dienos.

Nauji JK visuomenės sveikatos departamento tyrimai „rodo, kad „Delta“ atmaina siejama su maždaug 60 proc. padidėjusia perdavimo per namų ūkius rizika“, palyginti su „Alpha“ variantu, kuris pirmą kartą buvo nustatytas Pietryčių Anglijoje.

Iki šiol Jungtinėje Karalystėje nustatyti 42 323 „Delta“ atmainos atvejai, remiantis JK visuomenės sveikatos departamento duomenimis, palyginti su 29 892 birželio 2 dieną.

„Alpha“ variantas sukėlė COVID-19 atvejų daugėjimą sausio mėnesį, dar prieš masinę vakcinacijos kampaniją, ir tai lėmė trijų mėnesių karantiną, o ligoninės buvo ant galimybių ribos.

Vyriausybė nuo to laiko vykdė intensyvią vakcinacijos kampaniją ir dabar vyresniems nei 25 metų žmonėms jau yra suleista beveik 41 mln. pirmųjų dozių ir beveik 29 mln. antrųjų dozių.

Vadinasi, 43 proc. visų gyventojų yra visiškai paskiepyti, o 18 proc. – pusiau paskiepyti.

Tačiau atvejų vėl daugėja ir naujų kasdien nustatomų užsikrėtimų skaičius ketvirtadienį pasiekė 7 393. Tokio augimo nebuvo pastebėta nuo vasario.

Daugiau nei 90 proc. naujų atvejų sukėlė „Delta“ atmaina, pranešė vyriausybė.

Tačiau ligoninėse ligonių skaičius tebėra nedidelis – ketvirtadienį buvo šiek tiek daugiau nei 1 000, o sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas teigė, kad dauguma pacientų, patekusių į ligonines, yra neskiepyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.