Maskvoje padidėjus sergamumui COVID-19 pradedamas privalomas skiepijimas

Maskvos meras Sergejus Sobianinas trečiadienį paskelbė privalomą skiepijimą Rusijos sostinės paslaugų sektoriaus darbuotojams dėl „dramatiškai“ didėjančio sergamumo koronavirusine infekcija.

TASS/Scanpix nuotr.
TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 1:11 PM, atnaujinta Jun 16, 2021, 1:43 PM

„Tiesiog privalome daryti viską, kad įvykdytume masinį vakcinavimą per trumpiausią įmanomą laiką ir sustabdytume šią baisią ligą, sustabdytume tūkstančių žmonių mirtis“, – meras parašė savo tinklaraštyje.

Kai kurių gyventojų grupių privalomas skiepijimas taip pat pradedamas Maskvos srityje, pranešė jos vyriausioji gydytoja Olga Michailova. Jos pranešime nurodoma, kad asmenų, įpareigojamų privalomai pasiskiepyti nuo COVID-19, bus prekybos, grožio salonų, buitinių paslaugų, komunalinių ir energetikos paslaugų, viešojo transporto ir taksi, soliariumų ir pirčių, kino ir dramos teatrų, parodų ir muziejų darbuotojai.

Sostinės sveikatos apsaugos pareigūnai pastarosiomis savaitėmis skelbė stabiliai didėjančius per parą patvirtinamų naujų COVID-19 atvejų skaičius. Ši tendencija buvo stebima daugelyje Rusijos regionų.

Pagal bendrą patvirtintų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičių šalis yra šešta pasaulyje, bet prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą tvirtino, kad Rusija su pandemija dorojasi geriau nei dauguma kitų valstybių.

Šalies valdžiai pastaruoju metu sunkiai sekėsi įtikinti gyventojus skiepytis, nors masinė vakcinavimo kampanija buvo pradėta dar gruodį.

M. Sobianinas, kurio 12 mln. gyventojų turintis miestas yra labiausiai COVID-19 pandemijos paveiktas Rusijos regionas, sakė, kad iki šiol pasiskiepiję tik 1,8 mln. gyventojų.

„Koronaviruso situacija toliau dramatiškai vystosi“, – pažymėjo meras. Per praeitą parą Maskvoje buvo patvirtinti 5 782 nauji COVID-19 atvejai ir mirė 75 anksčiau užsikrėtę žmonės.

„Dėl itin sudėtingos epidemiologinės padėties Maskvos miesto vyriausiasis valstybinis sanitarijos gydytojas šiandien išleido įsaką dėl paslaugų sektoriaus darbuotojų privalomo vakcinavimo“, – rašė S. Sobianinas.

Meras praeitą savaitę paskelbė, kad visi pirmąją vakcinos dozę gavę maskviečiai dalyvauja loterijoje, kurioje galima išlošti automobilį.

Pernai pavasarį Rusijoje staigiai išplitus koronaviruso epidemijai buvo įvesta griežtų kontrolės priemonių, bet iki vasaros vidurio dauguma suvaržymų buvo atšaukti, siekiant apsaugoti braškančią ekonomiką.

Gruodį šalyje pradėta skiepijimo kampanija Rusijoje sukurta vakcina „Sputnik V“, kurią V. Putinas gyrė kaip geriausią pasaulyje.

Vėliau buvo patvirtinti dar trys preparatai: „EpiVacCorona“, „CoviVac“ ir viena doze sušvirkščiama vakcina „Sputnik Light“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.