Prancūzijoje policijai susigrūmus su reivo vakarėlio dalyviais 22 metų vyras neteko rankos

Vakarų Prancūzijoje 22 metų vyras neteko rankos, o dar keli asmenys buvo sužeisti policijai susigrūmus su neteisėto reivo vakarėlio dalyviais, šeštadienį pranešė pareigūnai.

 Prancūzijoje policijai susigrūmus su reivo vakarėlio dalyviais 22 metų vyras neteko rankos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prancūzijoje policijai susigrūmus su reivo vakarėlio dalyviais 22 metų vyras neteko rankos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-19 12:23

Riaušės kilo penktadienio vakarą viename lauke netoli Redono miesto Bretanėje, likus vos dviem dienoms iki daugiau nei aštuonis mėnesius Prancūzijoje galiojusios naktinės komendanto valandos panaikinimo. Incidentas dar labiau sustiprino susierzinimą tarp jaunimo.

Iš internete pasklidusių bei prefekto Emmanuelio Berthiero išplatintų vaizdų matyti, kad policija ne kartą panaudojo ašarines dujas ir mėgino išvaikyti vakarėlio dalyvius, o šie atsakė mėtydami į pareigūnus metalinius rutulius, Molotovo kokteilius ir kitus daiktus. Pasak vietos pareigūnų, vakarėlyje dalyvavo apie 1,5 tūkst. žmonių.

E. Berthieras apkaltino vakarėlio dalyvius „kraštutiniu“ ir „nepateisinamu“ smurtu. Policijai prireikė daugiau nei septynių valandų, kad išsklaidytų minią, o šeštadienio rytą pareigūnai vis dar evakavo vakarėlio dalyvius iš incidento vietos, žurnalistams sakė prefektas.

Jis pridūrė, kad atliekamas tyrimas, taip pat dėl incidento, per kurį 22 metų vyras neteko rankos.

Regiono žandarmerijos viršininkas Pierre'as Sauvegrainas radijui „France-Info“ teigė, esą manoma, jog vyro rankose detonavo kažkoks sprogmuo, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.

Tame pačiame rajone anksčiau įvyko ir pogrindinis Naujųjų metų sutiktuvių reivo vakarėlis, pritraukęs mažiausiai 2,5 tūkst. žmonių, kurių dalis buvo sulaikyti.

Prancūzija pastarosiomis savaitėmis palaipsniui švelnina apribojimus, mažėjant COVID-19 atvejų skaičiui ir augant pasiskiepijusių gyventojų daliai.

Šalyje galiojanti komendanto valanda, viena griežčiausių ir ilgiausių Europoje, turėtų būti atšaukta sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.