Rusijoje pradingusi studentė iš užsienio rasta negyva

Rusijos tyrimų komitetas (SK) šeštadienį pranešė, kad Žemutinio Naugardo srityje buvo sulaikytas anksčiau teistas 44 metų vyras, įtariamas amerikietės studentės Catherine Serou nužudymu.

Kaip pranešė vietos žiniasklaida, 34 metų Catherine Serou prieš trejus metus atvyko į Rusiją studijuoti vienoje iš Žemutinio Naugardo aukštųjų mokyklų.<br>Lrytas.lt koliažas
Kaip pranešė vietos žiniasklaida, 34 metų Catherine Serou prieš trejus metus atvyko į Rusiją studijuoti vienoje iš Žemutinio Naugardo aukštųjų mokyklų.<br>Lrytas.lt koliažas
Kaip pranešė vietos žiniasklaida, 34 metų Catherine Serou prieš trejus metus atvyko į Rusiją studijuoti vienoje iš Žemutinio Naugardo aukštųjų mokyklų.<br> Twitter nuotr.
Kaip pranešė vietos žiniasklaida, 34 metų Catherine Serou prieš trejus metus atvyko į Rusiją studijuoti vienoje iš Žemutinio Naugardo aukštųjų mokyklų.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 19, 2021, 11:21 AM, atnaujinta Jun 19, 2021, 9:38 PM

„SK tyrėjams glaudžiai bendradarbiaujant su Vidaus reikalų ministerijos regionine vyriausiąja valdyba, dėl įtariamo nužudymo buvo sulaikytas anksčiau ne kartą už sunkius ir ypač sunkius nusikaltimus teistas Žemutinio Naugardo srities Boro rajono gyventojas, gimęs 1977 metais“, – sakoma Tyrimų komiteto, tiriančio svarbias bylas, tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Pasak pareigūnų, 'įtariamasis bendradarbiauja su tyrimu“.

„Artimiausiu metu bus išspręstas klausimas dėl kaltinimų pateikimo baudžiamosios bylos figūrantui ir kardomosios priemonės parinkimo“, – sakoma komiteto pranešime spaudai.

Anksčiau šeštadienį paieškose dalyvavę savanoriai pranešė, kad 34 metų A. Serou, kuri buvo dingusi nuo antradienio, buvo rasta negyva. Policija vėliau patikslino, kad moters kūnas buvo rastas viename miškelyje Žemutinio Naugardo srities Gorodeco rajone.

Tyrėjai tikrino informaciją, kad antradienį apie 18 val. 30 min. vietos laiku dingusioji išėjo iš namo Boro mieste, kur ji gyveno, įsėdo į automobilį ir išvažiavo Rekšino gyvenvietės kryptimi.

Tyrėjų duomenimis, iš Kalifornijos į Rusiją atvykusi C. Serou nuo 2019 metų gyveno Boro mieste ir studijavo teisę Žemutinio Naugardo valstybiniame universitete. Vėliausias kontaktas su ja buvo užmegztas birželio 15 dieną, kai moteris išsiuntė žinutę savo motinai ir nurodė, kad važiuoja automobiliu su nepažįstamais žmonėmis.

„Tikiuosi, kad nesu pagrobta“, – penktadienį duodama interviu JAV radijui NPR C. Serou motina Beccy citavo dukters žinutę.

„Tai buvo paskutinis dalykas, ką ji parašė“, – sakė Misisipės valstijoje gyvenanti motina ir pridūrė tebeturinti vilties, kad Catherine saugiai grįš, nes ji yra tarnavusi JAV Jūrų pėstininkų korpuse ir dalyvavo misijoje Afganistane.

Anot Beccy Serou, jog dukra labai skubėjo grįžti į vieną kliniką dėl nepatvirtinto apmokėjimo, todėl galbūt įsėdo į pakeleivingą automobilį, užuot palaukusi iškviestos pavėžėjimo tarnybos „Uber“ mašinos.

Vienas informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad, remiantis preliminariais duomenimis, amerikietė buvo išžaginta. Pasak jo, įtariamąjį nustatyti padėjo apsaugos kamerų vaizdo įrašai.

JAV ambasada Rusijoje į prašymą pakomentuoti šį incidentą kol kas neatsakė.

Beccy Serou NPR sakė, kad jos duktė planavo grįžti į Jungtines Valstijas ir dirbti imigracijos reikalų teisininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.