Floridoje pikapui įsirėžus į LGBT parado dalyvių minią žuvo žmogus

Floridos pietuose pikapui šeštadienį įsirėžus į susirinkusią LGBT parado dalyvių minią žuvo vienas vyras, o dar vienas buvo sužeistas, pranešė vietos valdžia.

 Floridoje pikapui įsirėžus į LGBT parado dalyvių minią žuvo žmogus.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Floridoje pikapui įsirėžus į LGBT parado dalyvių minią žuvo žmogus.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2021, 3:04 PM

Nors transporto priemonė, regis, dalyvavo eisenoje, lieka neaišku, ar šis incidentas buvo tyčinis išpuolis, ar avarija. Anot policijos detektyvės Ali Adamson, pareigūnai tiria visas versijas.

Nelaimė įvyko prasidėjus paradui ir festivaliui „Wilton Manors Stonewall Pride“ – LGBT renginiui netoli Fort Loderdeilio esančiame miestelyje.

Baltas pikapas buvo kitų parado platformų kolonoje, bet staiga padidino greitį ir įsirėžė į pėsčiuosius, informavo televizija „Local 10 News“.

Vairuotojas vėliau buvo sulaikytas.

Du suaugę vyrai buvo nugabenti į medicinos centrą, kur vienas iš jų vėliau mirė, per televiziją transliuotoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Adamson. Ji pridūrė, jog kitas nukentėjusysis lieka hospitalizuotas, bet turėtų likti gyvas.

Vairuotojas, auka ir sužeistasis yra Fort Loderdeilio gėjų choro nariai, pranešime nurodė šio kolektyvo vadovas Justinas Knightas, incidentą pavadinęs „tragiška nelaime“.

Parade dalyvavęs Fort Loderdeilio meras Deanas Trantalisas vietos transliuotojui pareiškė manąs, kad avarija buvo įvykdyta „sąmoningai“.

Iškart po incidento meras pavadino jį „teroristine ataka prieš LGBT bendruomenę“ ir pareiškė, kad pikapo vairuotojas nesėkmingai taikėsi į demokratų Kongreso narės Debbie Wasserman Schultz kabrioletą, laukusį galimybės prisijungti prie parado.

D. Wasserman Schultz socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad šis įvykis jai „veria širdį“.

Birželis laikomas Pasididžiavimo mėnesiu (angl. Pride Month) – šį mėnesį minimos policijos reidų išprovokuotos 1969 metų riaušės populiariame gėjų bare Niujorke „Stonewall Inn“, nuo kurių iš esmės prasidėjo šiuolaikinis judėjimas už gėjų teises.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.