Jungtinės Karalystės kariuomenės vadai ir gynybos sekretorius dėl COVID-19 priversti izoliuotis

Jungtinės Karalystės kariuomenės dalių vadai ir gynybos sekretorius izoliuojasi, nes ginkluotųjų pajėgų vadui testais buvo nustatyta COVID-19.

Gynybos sekretorius Benui Wallace'as.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Gynybos sekretorius Benui Wallace'as.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2021, 1:27 PM

Gynybos sekretoriui Benui Wallace'ui ir karinio jūrų laivyno, Karališkųjų oro pajėgų bei Strateginės vadavietės vadams praėjusią savaitę nurodyta dešimčiai dienų izoliuotis, sekmadienį vakare pranešė laikraštis „The Telegraph“.

Pranešime sakoma, kad sausumos pajėgų vadas generolas Markas Carletonas-Smithas savaitgalį taip pat izoliavosi, nes laukė COVID-19 testo rezultatų.

Visi šie asmenys ketvirtadienį per susitikimą Šrivename Pietų Anglijoje artimai bendravo su JK gynybos štabo viršininku generolu Nicku Carteriu.

Susitikimas vyko kitą dieną po to, kai Britanija ir Rusija susiginčijo dėl incidento prie Krymo krantų. Maskva skelbė, kad rusų pajėgos paleido perspėjamųjų šūvių, mėgindamos sustabdyti britų eskadrinį minininką „HMS Defender“, įplaukusį į „Rusijos teritorinius vandenis“ šalia Maskvos aneksuoto Ukrainos Krymo pusiasalio.

JK gynybos ministerija iškart paneigė, kad buvo paleista kokių nors įspėjamųjų šūvių, ir nurodė mananti, kad Rusija vykdė „šaudymo pratybas“, apie kurias buvo perspėjusi iš anksto.

JK ginkluotųjų pajėgų vadai, kuriuos Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba (NHS) informavo apie kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu, izoliacijos metu turtėtų dirbti nuotoliniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.