JT vadovas paskyrė Estijos prezidentę atstove moterų ir vaikų teisėms

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas, pirmadienį Niujorke susitikęs su JAV viešinčia Estijos prezidente Kersti Kaljulaid, paskyrė ją „pasauline moterų ir vaikų teisių gynėja“, pranešė Estijos prezidentūra.

 Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 10:30 AM

Naują JT generalinio sekretoriaus oficialaus atstovo moterų, vaikų ir paauglių sveikatos ir gerovės klausimais postą K. Kaljulaid užims dvejus metus.

„JT generalinis sekretorius paskyrė Estijos prezidentę Kersti Kaljulaid pasauline kiekvienos moters, kiekvieno vaiko gynėja. Tai pirmas toks paskyrimas siekiant didinti visame pasaulyje supratimą apie Pasaulinę moterų, vaikų ir paauglių sveikatos apsaugos strategiją“, – sakoma pranešime.

„Be kovos su klimato katastrofa moterų, vaikų ir paauglių gerovė bei galimybės gauti medicinines paslaugas yra viena iš dviejų didžiausių problemų, su kuriomis artimiausiais dešimtmečiais susidurs viso pasaulio šalys... Joks žmogus ar organizacija pavieniui negali padaryti pasaulio geresnio, bet visi mes – valstybės, tarptautinės organizacijos, laisva visuomenė, kiekvienas – turime galimybę inicijuoti ar paspartinti pokyčius kai kuriomis siauromis kryptimis. Tokią galimybę suteikia [ir] pasaulinio atstovo vaidmuo“, – sakė K. Kaljulaid.

Susitikimo metu A. Guterresas ir K. Kaljulaid aptarė Estijos, kaip šiuo metu JT Saugumo Tarybai pirmininkaujančios valstybės, prioritetus ir indėlį, sakoma pranešime.

Taip pat aptartas neigiamo pandemijos sukeltos krizės poveikio mažinimas įvairiuose pasaulio regionuose, galimybės spartinti vakcinavimą nuo COVID-19.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.