Rusijoje antrą dieną iš eilės – rekordinis mirčių nuo COVID-19 skaičius

Rusijoje antrą dieną iš eilės užfiksuotas rekordinis mirčių nuo COVID-19 skaičius – trečiadienį kovą su epidemija koordinuojantis operatyvinis štabas pranešė apie 669 per praėjusią parą užregistruotus mirties atvejus.

Koronavirusas Rusijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Rusijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-30 13:25, atnaujinta 2021-06-30 13:38

Šalis grumiasi su užsikrėtimo atvejų šuoliu, plintant itin užkrečiamos atmainos „Delta“ koronavirusui ir vangiai vykstant skiepijimui nuo COVID-19.

Tarp pandemijos židinių Rusijoje yra Sankt Peterburgas, kur penktadienį turi įvykti Europos futbolo čempionato ketvirtfinalis su tūkstančiais žiūrovų, įskaitant daug sirgalių iš užsienio.

Prezidentas Vladimiras Putinas apie sparčiai augantį užsikrėtimo atvejų skaičių turėtų pakalbėti vėliau trečiadienį per tiesioginę televizijos transliaciją, atsakinėdamas į šalies gyventojų klausimus.

Pareigūnai buvo kaltinami tuo, kad skelbia ne visus mirties nuo COVID-19 atvejus ir įskaičiuoja tik tuos atvejus, kai po skrodimo COVID-19 patvirtinama pagrindine mirties priežastimi.

Antradienį pareigūnai paskelbė apie 652 mirties nuo koronaviruso atvejus, ir tai iki trečiadienio buvo rekordinis paros skaičius. Dar ankstesnis rekordas fiksuotas gruodžio 24-ąją, kai per parą nuo COVID-19 mirė 635 žmonės.

Pastarosiomis savaitėmis virusas sparčiai plinta Maskvoje ir Sankt Peterburge, tad pareigūnai sugrąžino suvaržymus ir stengiasi paskatinti vangią vakcinavimo kampaniją.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas pranešė, kad užsikrėtimo itin užkrečiamo „Delta“ varianto koronavirusu, pirmiausiai aptiktu Indijoje, atvejai sostinėje dabar sudaro beveik 90 proc. naujai registruojamų COVID-19 atvejų.

Siekdamas užkirsti kelią užkrato plitimui meras nurodė verslams sumažinti biuruose dirbančių darbuotojų skaičių 30 procentų. Restoranai gali patalpose aptarnauti tik vakcinuotus arba per pastarąjį pusmetį COVID-19 persirgusius pacientus.

Maskva taip pat tapo pirmuoju Rusijos miestu, įvedusiu privalomą skiepijimą. Reikalaujama, kad iki rugpjūčio vidurio sostinėje būtų paskiepyta mažiausiai 60 proc. aptarnavimo sferoje dirbančių darbuotojų.

Visoje Rusijoje per praėjusią parą nustatyti 21 042 užsikrėtimo atvejai ir bendras užsikrėtusiųjų nuo pandemijos pradžios skaičius viršijo 5,5 milijono.

Bendras COVID-19 mirčių skaičius Rusijoje padidėjo iki 135 214 ir yra didžiausias Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.