Karinė chunta Mianmare paleido tūkstančius sulaikytų demonstrantų

Karinė chunta Mianmare paleido daugybę žmonių, kurie nuo vasario pradžios buvo suimti per protestus prieš karinį pučą. Visoje šalyje laisvę atgavo 2 296 asmenys, trečiadienio vakarą pranešė chunta. Tarp paleistųjų buvo ir žurnalistų, kurie atsidūrė už grotų dėl pranešimų apie protestus.

Prie Inseino kalėjimo Rangūne laukė mažiausiai 200 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prie Inseino kalėjimo Rangūne laukė mažiausiai 200 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 9:51 AM, atnaujinta Jul 1, 2021, 9:52 AM

Prie Inseino kalėjimo Rangūne laukė mažiausiai 200 žmonių, pasakojo AFP reporteris. Vienas vyras teigė tikįs, kad tarp paleistųjų bus jo dukra. „Didžiuojuosi ja, – kalbėjo vyras. – Padrąsinsiu ją kovoti, kol laimės“.

Tarp laisvę atgavusiųjų buvo žinių portalo „Myanmar Now“ žurnalistė Kay Zon Nway. Tuo tarpu JAV žurnalistas Danny‘is Fensteris liko kalėjime. Vienas kalėjimo atstovas sakė, kad užsieniečiai nebuvo paleisti.

Mianmaro kariškiai vasario 1 dieną perėmė valdžią šalyje. Pučas užbaigė dešimt metų trukusį demokratinių pokyčių etapą šalyje. Chunta nuo tada susiduria su didelio masto protestais, kuriuos brutaliai malšina.

Vasarį chunta paleido 23 000 kalinių. Žmogaus teisių organizacijos tada reiškė būgštavimus, kad taip norima atlaisvinti vietą politiniams kaliniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.