Meksikos pasienyje apsilankęs D. Trumpas įspėjo dėl „pavojingos“ migracijos krizės

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas apsilankė Meksikos pasienyje ir griežtai sukritikavo savo įpėdinio Joe Bideno migracijos politiką. Siena yra „atvira“, o padėtis „tikrai pavojinga, pavojingesnė nei kada nors anksčiau mūsų šalies istorijoje“, sakė D. Trumpas trečiadienį mažame Teksaso mieste Veslake.

D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 8:30 AM, atnaujinta Jul 1, 2021, 8:31 AM

JAV pastaruoju metu fiksuoja didelį migrantų skaičiaus augimą. D. Trumpas tai aiškina tuo, kad buvo sušvelninta jo „griežta, tačiau sąžininga“ politika, kuria siekta atgrasyti migrantus. Buvęs prezidentas pabrėžė, jog ypač didžiuojasi tuo, kad pastatė daugiau kaip 400 mylių (beveik 650 km) ilgio sieną ir sumažino skaičių migrantų, atvykstančių į Teksaso, Naujosios Meksikos, Arizonos ir Kalifornijos valstijas.

Prie JAV vairo stojęs J. Bidenas sustabdė sienos statybas Meksikos pasienyje.

D. Trumpą trečiadienį per viešnagę Teksase lydėjo valstijos gubernatorius Gregas Abbottas. Respublikonas, kuris sieks perrinkimo kitais metais vyksiančiuose rinkimuose, pažadėjo, kad savo iniciatyva ir be federalinės vyriausybės Vašingtone paramos baigs D. Trumpo pradėtos sienos statybą.

Praėjus penkiems mėnesiams po savo kadencijos pabaigos, D. Trumpas vėl aktyviau rodosi viešumoje. Šeštadienį jis dalyvavo mitinge Velingtone Ohajo valstijoje, kuriame dar kartą pakartojo nepagrįstus savo kaltinimus, kad jis lapkritį vykusius rinkimus pralaimėjo tik dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.