A. Lukašenka: Baltarusija migrantų nestabdys

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad jo šalis, patirianti Vakarų valstybių sankcijas už susidorojimą su prodemokratine opozicija ir žmogaus teisių pažeidimų, neturi nei lėšų, nei pajėgumų, kad sustabdytų jos teritoriją kertančius neteisėtus migrantus, pranešė valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 9:33 AM, atnaujinta Jul 3, 2021, 9:34 AM

Šis pareiškimas nuskambėjo Lietuvai dėl migrantų iš Baltarusijos antplūdžio paskelbus valstybės masto ekstremalią situaciją.

„Sąžiningai pasakiau, kad mes nebelaikysime tų, kuriuos jūs smaugėte Afganistane, Irane, Irake. Dėl jūsų sankcijų mes tam neturim nei pinigų, nei jėgų“, – A. Lukašenka sakė per renginį Nepriklausomybės dienos proga.

Penktadienio duomenimis, Lietuvos sienos apsaugos pareigūnai sulaikė 150 neteisėtų migrantų – – tai yra beveik tris kartus daugiau nei ankstesni paros rekordai.

Lietuvos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, esama infrastruktūra leidžia apgyvendinti migrantų laikymo centruose 835 žmones, bet iš šių vietų apie 500 jau užimtos. Nuo metų pradžios sulaikyti iš viso 822 neteisėti migrantai – dešimteriopai daugiau negu per visus 2020-uosius, pridūrė VRM.

Baltarusija visiškai uždarė sieną su Ukraina

Tvirtindamas, kad iš Ukrainos į Baltarusiją nelegaliai gabenami ginklai, Minskas uždarė sieną su šia valstybe. Apie tai informuoja BBC.

Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka teigia, kad esą užsienio jėgos bando nuversti jo autoritarinį režimą ir tuo tikslu į šalį kontrabanda įvežami ginklai.

Anot Lukašenkos, kontrabandiniai ginklai gabenami „teroristinėms grupelėms“, kurias neva finansuoja Vokietija, Lietuva, Lenkija, Ukraina ir JAV.

„Iš Ukrainos į Baltarusiją atkeliauja didžiuliai kiekiai ginklų. Todėl įsakiau sienos apsaugos tarnybai visiškai uždaryti sieną su Ukraina“, – Baltarusijos 30 metų nepriklausomybės po Sovietų Sąjungos griūties minėjime penktadienį kalbėjo A. Lukašenka.

Ukraina savo ruožtu paneigė, kad kokiu nors būdu kišasi į Baltarusijos vidaus reikalus. Anot šalies atstovų, net 1 084 km ilgio sienos su Baltarusija uždarymas visų pirma pakenks gyventojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.