Ukrainoje kilo pasipiktinimas dėl žygiuoti su aukštakulniais verčiamų karių moterų

Ukrainos valdžia susilaukė kritikos, kai Gynybos ministerija neseniai išplatino nuotraukas, kuriose vaizduojama, kaip kariniam paradui besiruošiančios karės moterys žygiuoja avėdamos aukštakulnę avalynę.

Ukrainos valdžia susilaukė kritikos, kai buvo išplatintos nuotraukos, kuriose vaizduojama, kaip kariniam paradui besiruošiančios karės moterys žygiuoja avėdamos aukštakulnius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos valdžia susilaukė kritikos, kai buvo išplatintos nuotraukos, kuriose vaizduojama, kaip kariniam paradui besiruošiančios karės moterys žygiuoja avėdamos aukštakulnius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 1:17 PM, atnaujinta Jul 3, 2021, 1:19 PM

Ukraina rengiasi kitą mėnesį planuojamam kariniam paradui, kuriuo bus pažymėta 30 metų nepriklausomybės nuo Sovietų Sąjungos sukaktis. Ta proga Gynybos ministerija paviešino kelias nuotraukas iš parado repeticijos, per kurią uniformuotos karės žygiavo avėdamos bateliais su vidutinio aukščio kulniukais.

„Šiandien pirmą kartą repeticija vyksta su aukštakulniais bateliais. Taip žygiuoti šiek tiek sunkiau nei su kareiviškais batais, tačiau stengiamės“, – Gynybos ministerija po nuotraukomis citavo kariūnę Ivanną Medvid.

Toks avalynės pasirinkimas sukėlė kritikos bangą ir Ukrainos socialiniuose tinkluose, ir parlamente. Valdžia susilaukė kaltinimų, kad seksualizuojamos karės moterys.

Be to, keli įstatymų leidėjai, siejami su buvusiu Ukrainos prezidentu Petro Porošenko, parlamente pasirodė su keliomis poromis moteriškų aukštakulnių ir paragino gynybos ministrą Andrii Taraną juos apsiauti į paradą.

Šiuo metu Ukrainos armijoje tarnauja daugiau nei 31 tūkst. moterų, iš kurių per 4 tūkst. – karininkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.