Tbilisio centre LGBT priešininkas peiliu sužalojo užsienietį

Gruzijos sostinės centre vienas užsienietis turistas pirmadienį buvo sužalotas peiliu, užpultas per LGBT bendruomenės parado priešininkų protesto akciją, pranešė šalies žiniasklaida.

 Tbilisio centre LGBT priešininkas peiliu sužalojo užsienietį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tbilisio centre LGBT priešininkas peiliu sužalojo užsienietį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 10:15 PM

LGBT priešininkai Tbilisio centre būriavosi nuo ankstaus ryto ir reikalavo atšaukti vėliau šią dieną turėjusį vykti gėjų paradą. Kaip nurodoma žiniasklaidos pranešimuose, užsienietis turistas buvo užpultas dėl ausyje segėto auskaro. Sužeistas vyras buvo hospitalizuotas.

Televizija „Rustavi 2“ taip pat pranešė apie pirmadienį įvykusį kitą panašų incidentą, kai agresyviai nusiteikusi minia ėmė vytis du nepilnamečius, kurie irgi esą segėjo auskarus.

Anksčiau buvo pranešta, kad lazdomis ir akmenimis ginkluoti LGBT priešininkai užpuolė jų akciją mėginusius nušviesti žurnalistus. Žiniasklaidos duomenimis, nukentėjo iki 10 reporterių ir operatorių, keletas jų buvo paguldyti į ligoninę. Taip pat buvo apgadinta žurnalistų įrangos.

Gruzijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad dėl užsieniečio turisto užpuolimo sulaikytas 1989 metais gimęs vyras, apkaltintas pasikėsinimu nužudyti.

Įtariamam užpuolikui gresia 7–15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Tbilisio meras Kacha Kaladzė ir Gruzijos prezidentė Salomė Zurabišvili pareiškė, kad tokie smurto išpuoliai yra nepriimtini.

„Smurtas nepriimtinas! Smerkiu šiandienos įvykius ir bet kokio pobūdžio ir pavidalo smurto apraiškas, žmonių persekiojimą dėl kitokios nuomonės, lytinės tapatybės“, – sakoma prezidentūros paskelbtame S. Zurabišvili pranešime.

Vis dėlto sostinėje planuotos eitynės už LGBT teises galiausiai buvo atšauktos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.