Tbilisyje LGBT priešininkai užpuolė žurnalistus

Gruzijos sostinės aikštėje priešais parlamentą pirmadienį planuojamų LGBT eitynių priešininkai užpuolė kelis žurnalistus ir operatorius.

Gruzijos sostinės aikštėje priešais parlamentą pirmadienį planuojamų LGBT eitynių priešininkai užpuolė kelis žurnalistus ir operatorius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gruzijos sostinės aikštėje priešais parlamentą pirmadienį planuojamų LGBT eitynių priešininkai užpuolė kelis žurnalistus ir operatorius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 1:25 PM, atnaujinta Jul 5, 2021, 1:26 PM

Žurnalistai rimtai nenukentėjo, policininkai juos nuvedė saugiu atstumu. Puolę žmonės šaukė, kad žurnalistai Gruzijoje propaguoja LGBT bendruomenės idėjas.

Be to, eitynių priešininkai jėga išardė kelias palapines, dar lapkričio mėnesį pastatytas opozicinės partijos Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ). Policija į šiuos veiksmus nesikišo.

Kaip praneša Gruzijos žiniasklaida, kelios dešimtys radikalių jaunuolių susirinko prie nevyriausybinės organizacijos biuro, kur yra LGBT eitynių organizatoriai. Policininkai neleidžia LGBT priešininkams patekti į biurą.

Artimiausiomis valandomis LGBT bendruomenės nariai turi surengti Rustavelio prospekte eitynes už savo teises. Organizatoriai anksčiau žurnalistams sakė, kad Gruzijoje šiurkščiai pažeidinėjamos jų teisės, o Gruzijos Ortodoksų Bažnyčia organizuoja prieš juos „smurtinius veiksmus“.

LGBT bendruomenės lyderiai žurnalistams sakė, kad neatsisako ketinimų surengti eitynes Tbilisio centre.

Per vyriausybės posėdį premjeras Iraklis Garibašvilis paragino LGBT bendruomenės narius atsisakyti savo planų.

 

Rustavelio prospekte jau yra tūkstančiai žmonių, pasirengusių sutrukdyti eitynėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų