2020 m. bado sąlygomis gyvenančių žmonių skaičius pasaulyje išaugo šešis kartus

2020 m. pasaulyje bado mastai gerokai išaugo, o, palyginti su 2019-aisiais, „bado sąlygomis“ pernai gyveno šešiskart daugiau žmonių, skelbia žmogaus teisių organizacija „Oxfam“.

Koronavirusas dar labiau sustiprino žmoniją jau kamuojančias krizes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas dar labiau sustiprino žmoniją jau kamuojančias krizes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 9:29 AM, atnaujinta Jul 9, 2021, 9:30 AM

Koronavirusas dar labiau sustiprino žmoniją jau kamuojančias krizes, sukeltas konfliktų ir klimato kaitos – „trijų mirtinų K“, kaip tai vadina „Oxfam“.

„Nuo tada, kai prasidėjo COVID-19 pandemija, pažeidžiamos bendruomenės visame pasaulyje siuntė aiškią, skubią ir kartojamą žinią: alkis gali pražudyti mus greičiau už koronavirusą. Šiuo metu mirtys dėl alkio lenkia mirtis dėl koronaviruso“, – sakoma „Oxfam“ pranešime.

Organizacija skaičiuoja, kad visame pasaulyje dėl alkio miršta 11 žmonių per minutę, o nuo COVID-19 – septyni žmonės per minutę.

Grupė nurodė, kad tokiose šalyse kaip Jemene, Centrinėje Afrikos Respublikoje, Afganistane, Pietų Sudane, Venesueloje ir Sirijoje jau buvusios maisto trūkumo krizės dar pablogėjo prasidėjus pandemijai.

„Masinis nedarbas ir sutrikusi maisto gamyba lėmė, kad pasaulinės maisto kainos išaugo net 40 proc.“, – teigia „Oxfam“.

Iš viso „bado sąlygomis“ šiuo metu gyvena apie pusė milijono žmonių, o „ekstremalaus alkio“ sąlygomis – dar 155 milijonai, iš kurių net du trečdaliai gyvena šalyje, kurioje vyksta karas ar karinis konfliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.