Namo griūties Floridoje aukų padaugėjo iki 78

Daugiaaukščio namo griūties Floridoje patvirtintų aukų penktadienį padaugėjo iki 78, o dar 62 žmonių likimas išlieka nežinomas, darbininkams jau 16-ą dieną ardant griuvėsių krūvas, pranešė vietos administracijos vadovė.

 Namo griūties Floridoje aukų padaugėjo iki 78.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Namo griūties Floridoje aukų padaugėjo iki 78.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 11:16 PM

Majamio-Deido apygardos merė Daniella Levine Cava sakė, kad aukų paieškas stengiamasi atlikti kuo skubiau, siekiant išsklaidyti nežinią dėl dingusiais laikomų žmonių, kurių šeimos jau beveik dvi savaites laukia žinių apie savo artimuosius.

„Šis skaičius – sukrečiantis ir širdį veriantis, mus visus labai giliai paveikiantis“, – pareigūnė komentavo paskelbtą naujausią aukų skaičių.

Gelbėtojų ir kitų specialiųjų tarnybų brigados iš Floridos ir kelių kitų valstijų darbavosi apskritą parą pamainomis po 12 valandų. Šis darbas buvo sekinantis emociškai ir fiziškai, tvyrant didelei kaitrai ir esant pavojingoms sąlygoms.

Apygardos ugniagesių vadovas Alanas Cominsky sakė, kad prioritetas yra gelbėtojų psichinė sveikata ir gerovė, todėl brigadoms buvo pasiųsta papildomų psichologinę pagalbą teikiančių darbuotojų.

Nuo 12 aukštų pastato Serfsaido mieste, esančiame į šiaurę nuo Majami Bičo, griūties birželio 24-ąją paryčiais likusių gyvų žmonių tarp nuolaužų nebuvo rasta.

Nuo ketvirtadienio brigados dirba palaikų paieškos režimu, nes tarnybos padarė išvadą, kad praėjus daug laiko po pastato „Champlain Towers South „ griūties viltis rasti gyvų likusių žmonių galutinai išblėso.

Ketvirtadienį Paragvajaus užsienio reikalų ministras per radiją pranešė, kad tarp rastų žuvusiųjų yra šios šalies pirmosios ponios sesuo.

Gelbėtojai žadėjo tęsti aukų paieškas, kol nelaimės vietoje bus išvalyti visi griuvėsiai.

Tarnybos taip pat sušaukė didžiąją žiuri, siekiant ištirti šią tragediją. Aukų šeimos savo ruožtu pateikė teismams mažiausiai šešis skundus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.