Per 10 dienų Baltarusijos žiniasklaidos priemonėse ir pas jų darbuotojus – per 60 kratų

Baltarusijos žurnalistų asociacijos (BŽA) duomenimis, per pastarąsias 10 dienų Baltarusijos žiniasklaidos priemonėse ir pas jų darbuotojus atlikta daugiau kaip 60 kratų.

Baltarusijos žurnalistų asociacijos (BŽA) duomenimis, per pastarąsias 10 dienų Baltarusijos žiniasklaidos priemonėse ir pas jų darbuotojus atlikta daugiau kaip 60 kratų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Baltarusijos žurnalistų asociacijos (BŽA) duomenimis, per pastarąsias 10 dienų Baltarusijos žiniasklaidos priemonėse ir pas jų darbuotojus atlikta daugiau kaip 60 kratų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2021, 11:10 PM

„Per pastarąsias 10 dienų redakcijose ir žurnalistų namuose buvo atliktos 63 kratos. Iš viso nuo metų pradžios buvo atliktos 107 kratos“, – sekmadienį pranešė „Telegram“ BŽA kanalas.

Asociacijos duomenimis, šiuo metu yra sulaikyti 34 žiniasklaidos atstovai.

Sekmadienį tapo žinoma apie opozicijos laikraščio „Naša Niva“ vyriausiojo redaktoriaus Jegoro Martinovičiaus pakartotiną sulaikymą. Apie tai BŽA pranešė remdamasi jo žmona žurnaliste Adarija Guštyn.

„Liepos 18 dieną baigėsi J. Martinovičiaus 10 dienų sulaikymo laikotarpis. Jis buvo sulaikytas pagal 342 straipsnį (šiurkščiai viešąją tvarką pažeidžiančių veiksmų organizavimas arba aktyvus dalyvavimas juose – „Interfax“). Per 10 dienų kaltinimai jam nebuvo pateikti. Šiandien jis nebuvo paleistas, o sulaikytas antrą kartą pagal kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį. Tyrėjas nepasakė, pagal kurį konkrečiai straipsnį“, – sakė A. Guštyn.

Kaip jau buvo skelbta, Baltarusijos tyrimų komitetas kratas žiniasklaidos priemonėse ir nevyriausybinėse organizacijose aiškino jų dalyvavimu šešėlinėse finansinėse schemose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.