Pietų Korėjos prezidentas nevyks į Tokijo olimpiadą ir nesusitiks su Japonijos premjeru

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas nenuvyks į Tokijo olimpiadą, pranešė prezidentūra, atmesdama galimybę valstybės vadovui pirmą kartą asmeniškai susitikti su Japonijos premjeru Yoshihide Suga.

 Pietų Korėjos prezidentas nevyks į Tokijo olimpiadą ir nesusitiks su Japonijos premjeru.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Pietų Korėjos prezidentas nevyks į Tokijo olimpiadą ir nesusitiks su Japonijos premjeru.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2021, 2:58 PM

Abi šalys derėjosi dėl tokio viršūnių susitikimo per olimpines žaidynes, siekdamos pagerinti santykius, kurie dėl istorinių ginčų šiuo metu yra blogiausi per daugelį metų.

Apie sprendimą paskelbta Seului savaitgalį iškvietus Japonijos ambasadorių dėl vieno japonų aukšto rango diplomato komentarų apie Moon Jae-iną. Diplomatas, kaip pranešama, sakė, kad prezidentas „masturbuojasi“, turėdamas omenyje jo troškimą susitikti su Y. Suga.

Japonijos ambasadorius papeikė savo pavaduotoją Hirohisą Somą už „itin nederamus“ komentarus, bet Pietų Korėjos prezidentūros pareigūnas pirmadienį pareiškė, kad minimas replikas „sunku toleruoti“.

Nors Seulas ir Tokijas surengė „prasmingas diskusijas“ istorijos klausimais, pažanga „dar nėra pakankama“, sakoma prezidentūros pareiškime.

Ir Seulas, ir Tokijas yra svarbūs JAV sąjungininkai, svarbios demokratijos ir rinkos ekonomikos, bet jų santykiai yra įtempti tęsiantis ginčams dėl kompensacijų už Japonijos XX amžiaus pradžioje vykdytą kolonijinį valdymą Korėjos pusiasalyje.

Pietų Korėjos delegacijai Tokijo olimpiadoje vadovaus sporto ir kultūros ministras Hwang Hee.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.