Vakarų Krante per susirėmimus su Izraelio kariais sužeista apie 270 palestiniečių

 Apie 270 palestiniečių protestuotojų penktadienį Vakarų Krante buvo sužaloti per susirėmimus su Izraelio kariais, pranešė palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis.

 Vakarų Krante per susirėmimus su Izraelio kariais sužeista apie 270 palestiniečių.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Vakarų Krante per susirėmimus su Izraelio kariais sužeista apie 270 palestiniečių.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 11:07 PM

Didžiausi susirėmimai kilo Beitos kaime netoli Nabluso šiaurinėje Vakarų Kranto dalyje, kur gyventojai reguliariai rengia demonstracijas nuo gegužės, kai žydų naujakuriai pradėjo statyti Eviataro gyvenvietę ir tiesti kelius ant ginčijamos kalvos.

Raudonojo Pusmėnulio teigimu, daugumai penktadienį Vakarų Krante sužalotų žmonių prireikė pagalbos įkvėpus ašarinių dujų, septyni palestiniečiai buvo sužeisti kovinių kulkų, o dar apie 50 – guminių kulkų.

Izraelio kariuomenė naujienų agentūrai AFP sakė, kad apie 150 palestiniečių minia Beitoje apsvaidė akmenimis ir degančiomis padangomis karius, kurie savo ruožtu pasitelkė „riaušių sklaidymo priemones“ ir kovinius šovinius.

Pietinėje teritorijos dalyje, Beit Umare, kariai susirėmė su palestiniečiais, gedinčiais vieno 20-mečio jaunuolio mirties. Shawkatas Khalidas Awadas žuvo nuo kariuomenės ugnies ketvirtadienį per vieno palestiniečio berniuko laidotuves.

Per pastarąją savaitę Izraelio kariai Beitoje pašovė ir mirtinai sužalojo du palestiniečius.

Šalia Eviataro nausėdijos esančių palestiniečių kaimų gyventojai tvirtina, kad ši nausėdija įkurta jų žemėse. Palestiniečiai nuogąstauja, kad ji bus prijungta prie didesnių nausėdijų.

Pagal birželį Izraelio vyriausybės ir Eviataro gyventojų pasiektą susitarimą naujakuriai pasitraukė iš šios teritorijos, tačiau visi jų pastatai liko ir šiuo metu saugomi Izraelio karių.

Izraelis Vakarų Krantą užėmė per 1967 metų karą. Palestiniečiai siekia, kad ši teritorija taptų jų būsimos valstybės dalimi. Beveik visa tarptautinė bendrija žydų nausėdijas laiko neteisėtomis ir traktuoja kaip kliūtį pasiekti taiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.