Irako avialinijos pradeda skrydžius į Minską iš dar trijų miestų: bilietai jau išpirkti mėnesiams į priekį

Į Minską jau galima atskristi iš dar trijų Irako miestų. Skrydžius vykdys Irako aviakompanija „Iraqi Airways“.

Į Minską jau galima atskristi iš dar trijų Irako miestų.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Į Minską jau galima atskristi iš dar trijų Irako miestų.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Visi bilietai iš Basros į Minską išparduoti iki rugpjūčio 26 d.<br>„Iraqi Airways“ puslapio ekrano nuotrauka.
Visi bilietai iš Basros į Minską išparduoti iki rugpjūčio 26 d.<br>„Iraqi Airways“ puslapio ekrano nuotrauka.
Į stovyklą Rūdninkų poligone atvykę pirmieji migrantai.<br>T.Bauro nuotr.
Į stovyklą Rūdninkų poligone atvykę pirmieji migrantai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 2, 2021, 12:49 PM, atnaujinta Aug 2, 2021, 1:18 PM

Skrydžiai jungs Minską vyks su Basros, Suleimanijos ir Arbilio miestais. Pirmas reisas iš Suleimanijos numatytas jau rugpjūčio 2-ąją. Visi bilietai iš Basros į Minską išparduoti iki rugpjūčio 26 d., o iš Arbilio – iki spalio pabaigos.

Rekordinis skaičius

Praėjusią parą, sekmadienį, Statistikos departamento duomenimis, sulaikyti 287 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtę migrantai. Iš viso šiemet tokių užsieniečių sulaikyta 3832.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 2555. Taip pat sulaikyti 191 Kongo, 129 Kamerūno, 124 Sirijos, 90 Rusijos, 91 Irano, 79 Gvinėjos ir 79 Afganistano bei kitų šalių piliečiai.

Šiuo metu tokie užsieniečiai yra apgyvendinami VSAT padaliniuose – Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, Pasieniečių mokyklos bendrabučiuose Medininkuose (Vilniaus r.), pasienyje su Baltarusija veikiančiose užkardose ir Druskininkų savivaldybėje esančio Švendubrės upių pasienio kontrolės punkto teritorijoje.

Taip pat migrantai, be Rūdninkų stovyklos, yra apgyvendinti ir savivaldybių suteiktuose objektuose Alytaus mieste ir rajone, Ignalinos, Lazdijų, Varėnos ir Šalčininkų rajonuose.

Reikalingos sankcijos

Migracijos tempams iš Baltarusijos į Lietuvą nemažėjant, Europos Sąjungos institucijos turi įvesti sankcijas visiems šio proceso dalyviams, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Panašu, kad tiek ES, tiek Lietuvos draugiškos diplomatinės pastangos su Iraku ir Turkija neduoda rezultatų. ES institucijos turi pasiūlyti sankcijų paketus visiems dalyvaujantiems kontrabandos kelyje“, – BNS pirmadienį teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Taip jis kalbėjo, į Minską Irako oro linijų lėktuvams ruošiantis skraidyti iš dar trijų Irako miestų – Basros, Arbilio ir Suleimanijos. Apie tai skelbiama Minsko oro uosto bei „Iraq Airways“ interneto svetainėse.

Ministras pabrėžė, kad taip pat ir pačiai Lietuvai „reikia imtis totalinės sienos apsaugos“.

„Gali būti, kad tai bus vienintelis sprendimas, atgrasantis nuo žmonių kontrabandos“, – teigė G. Landsbergis.

I. Šimonytė prašo didesnio ES įsitraukimo kalbantis su Iraku

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Europos Sąjunga yra įsitraukusi į migrantų krizės Lietuvoje sprendimą, tačiau prašo aktyvesnės pagalbos, kalbantis su Iraku dėl kelionių į Minską mažinimo bei šalyje neteisėtai esančių žmonių grąžinimo.

„Akivaizdu, kad yra keletas dalykų, kur Europos Komisija, Europos Sąjungos institucijos Lietuvai padeda ir, tikiuosi, kad padės daugiau. Pirmiausia, yra paties srauto potencialo mažinimas. Čia didžiausias lūkestis yra ES galimybė išnaudoti savo derybines pozicijas su Irako vyriausybe“, – pirmadienį Vyriausybėje sakė I. Šimonytė.

Taip premjerė kalbėjo po susitikimo su Europos Komisijos nare Ylva Johansson, kuri yra atsakinga už Bendrijos vidaus reikalus.

I. Šimonytė akcentavo ir readmisijos klausimo svarbą, derantis su Bagdadu.

Premjerė teigė, jog taip pat labai svarbi ir praktinė ES parama, kuri šiuo metu jau teikiama, jos tikimasi ir ateityje. Tai – užsienio šalių ir tarptautinių organizacijų pareigūnai, vertėjai.

„Esame aptarę ir šitą pagalbą, ir kitas pagalbos priemones, kurias EK galėtų suteikti. Taip pat ir finansiškai“, – dėstė ji.

Parengta pagal „Iraqi Airways“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.