Italijoje visi mokytojai privalės turėti vadinamąjį COVID pasą

Italijos vyriausybė ketvirtadienį nusprendė, kad mokytojams ir viešojo transporto keleiviams, įskaitant keliaujančiuosius vidaus skrydžių lėktuvais, keltais bei tolimojo susisiekimo traukiniais, bus privaloma turėti specialų COVID-19 pasą.

 Italijoje visi mokytojai privalės turėti vadinamąjį COVID pasą.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Italijoje visi mokytojai privalės turėti vadinamąjį COVID pasą.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 10:53 AM

Nuo penktadienio vadinamasis žaliasis pasas, kuris yra Europos Sąjungos skaitmeninio COVID pažymėjimo programos dalis, jau būtinas norint patekti į kino teatrus, muziejus ir uždaras sporto erdves, taip pat pavalgyti restoranų viduje.

Sveikatos pažymėjimas liudija, kad asmuo yra pasiskiepijęs bent viena vakcinos nuo pandeminio koronaviruso doze, per pastarąjį pusmetį persirgo COVID-19 arba per pastarąsias 48 valandas yra gavęs neigiamą COVID-19 testą.

Naujos taisyklės numato, kad mokyklų ir universitetų darbuotojai, taip pat universitetų studentai privalės turėti žaliąjį pasą.

Anot šalies žiniasklaidos, penkias dienas iš eilės paso nepateikę darbuotojai bus nušalinami, o jų alga įšaldoma.

Švietimo ministras Patrizio Bianchi spaudos konferencijoje sakė, kad 86 proc. mokyklų darbuotojų jau yra pasiskiepiję.

Sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza paragino šeimas skiepyti vyresnius nei 12 metų amžiaus vaikus ir sakė, kad paaugliams greitieji koronaviruso testai kainuos pigiau.

Nuo rugsėjo 1-osios žaliąjį pasą bus būtina turėti keliaujant vidaus skrydžių lėktuvais, traukiniais ir kai kuriais keltais.

R. Speranza sakė, kad žaliasis pasas, išprovokavęs kai kurių italų protestus, yra svarbi priemonė siekiant pažaboti sergamumo augimą, ir paragino gyventojus greičiau pasiskiepyti.

„Skaičiai teikia vilties – jau sušvirkšta 70 mln. vakcinos dozių“, – sakė sveikatos apsaugos ministras ir pridūrė, kad žaliasis pasas padės „išvengti uždarymų ir apsaugos laisvę“.

Pasiskiepijusiems asmenims, užsikrėtusiems koronavirusu ar turėjusiems kontaktą su COVID-19 sergančiu žmogumi, būtinas minimalus karantinavimosi laikas sutrumpintas nuo 10 iki 7 dienų.

Italija pirmoji iš Europos valstybių įvedė privalomą viešojo ir privataus sektorių medikų ir sveikatos darbuotojų vakcinavimą. Nepasiskiepijusiems medikams ir sveikatos darbuotojams draudžiama dirbti tiesiogiai su pacientais.

300 italų sveikatos apsaugos darbuotojų kreipėsi į teismą, prašydami panaikinti šį reikalavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.