Maskvos teismas skyrė A. Navalno bendražygiui laisvės apribojimo bausmę

Maskvos teismas byloje dėl kurstymo pažeisti sanitarines ir epidemiologines taisykles per sausio 23-osios protestą skyrė metų laisvės apribojimo bausmę kalinamo opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno bendražygiui Nikolajui Liaskinui.

 Maskvos teismas skyrė A. Navalno bendražygiui laisvės apribojimo bausmę.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Maskvos teismas skyrė A. Navalno bendražygiui laisvės apribojimo bausmę.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 11:55 AM

„Teismas pripažino Liaskiną kaltu įvykdžius nusikaltimą... ir skyrė jam bausmę – vienų metų laisvės apribojimą“, – penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Preobraženskojės rajono teismo spaudos tarnyba.

Prokurorai prašė teismo N. Liaskinui skirti dvejų metų laisvės apribojimo bausmę.

Sausio 23 dieną daugelyje Rusijos miestų, įskaitant Maskvą, įvyko po sugrįžimo į šalį areštuoto A. Navalno palaikymo akcijos.

Po jų teisėsaugininkai inicijavo virtinę baudžiamųjų bylų, taip pat ir dėl sanitarinių bei epidemiologinių taisyklių pažeidimų, smurto panaudojimo prieš valdžios atstovus, chuliganizmo.

Bylą dėl sanitarinių ir epidemiologinių taisyklių pažeidimo tiria Rusijos Tyrimų komiteto centrinis aparatas, perėmęs ją iš Vidaus reikalų ministerijos sostinės tyrimų vyriausiosios valdybos.

Iš pradžių byloje figūravo 10 asmenų, tarp jų A. Navalno brolis Olegas, A. Navalno spaudos sekretorė Kira Jarmyš, protestų grupės „Pussy Riot“ narė Marija Aliochina.

Liepos 14-ąją Tyrimų komitetas nutraukė baudžiamąjį persekiojimą vieno iš figūrantų, opozicijos politiko Konstantino Jankausko, atžvilgiu.

Pirmadienį Maskvos teismas toje pačioje byloje skyrė pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę A. Navalno bendražygei, jo įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkei Liubov Sobol.

Remiantis teismo sprendimu, L. Sobol negalės išeiti iš namų nuo 22 val. iki 6 val. ir be perspėjimo keisti nuolatinės gyvenamosios vietos. Taip pat jai uždrausta dalyvauti masiniuose renginiuose ir be teisėsaugos leidimo palikti Maskvą ir Maskvos sritį.

L. Sobol advokatas Vladimiras Voroninas šią savaitę sakė, kad šis sprendimas bus skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.