Minskas vėl tėškė savo versiją: Lietuva organizuotai gabena migrantus prie sienos su Baltarusija

Baltarusijos valstybės sienos apsaugos komitetas penktadienį pareiškė, kad sienos su Lietuva apsaugos priemonės bus dar labiau sustiprintos, nes Lietuva „organizuotai gabena migrantus“.

 Baltarusijos valstybės sienos apsaugos komitetas penktadienį pareiškė, kad sienos su Lietuva apsaugos priemonės bus dar labiau sustiprintos, nes Lietuva „organizuotai gabena migrantus“.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Baltarusijos valstybės sienos apsaugos komitetas penktadienį pareiškė, kad sienos su Lietuva apsaugos priemonės bus dar labiau sustiprintos, nes Lietuva „organizuotai gabena migrantus“.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 4:02 PM

„Atsižvelgdamos į besiklostančia padėtį, kai Lietuvos pusė organizuotai gabena prie mūsų sienos užsieniečius, siekiančius gauti prieglobstį Europos Sąjungos šalyse, taip pat siekiant neleisti vykdyti provokacijų iš Lietuvos pusės, sienos apsaugos tarnybos pasitelkė visas reikiamas pajėgas ir priemones, kad būtų neleista neteisėtai kirsti Baltarusijos Respublikos sienos“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Valstybės sienos apsaugos komiteto atstovas Antonas Byčkouskis.

Jis pabrėžė, kad „palei visą sieną su Lietuva naudojami sienos apsaugos grupių ir dalinių mobilūs taktiniai rezervai, taip pat papildomai aprūpinti iškeltoms užduotims vykdyti“.

Per praėjusią parą Lietuvos pareigūnai sulaikė du neteisėtus migrantus, apgręžti daugiau nei 100 asmenų, rodo Statistikos departamento ir pasieniečių penktadienį paskelbti duomenys.

Sulaikomų migrantų skaičius pastarosiomis dienomis smarkiai sumažėjo, leidus pasieniečiams juos apgręžti atgal į Baltarusiją ir nukreipti į oficialus pasienio kontrolės punktus.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko 4 112 migrantų, daugiausiai – Irako piliečiai, pranešė Statistikos departamentas.

Lietuva kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.