Rusija oficialiai uždraudė A. Navalno organizacijas

Rusija penktadienį oficialiai uždraudė įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkurtas organizacijas, opozicijai piktinantis, kad valdžia stengiasi užgniaužti bet kokius jai nepritariančius balsus artėjant parlamento rinkimams.

 A. Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2021, 9:43 AM, atnaujinta Aug 7, 2021, 9:45 AM

Birželį Rusija paskelbė A. Navalno organizacijas ekstremistinėmis ir uždraudė jo bendražygiams dalyvauti rinkimuose.

Penktadienį Teisingumo ministerija įtraukė tris su A. Navalnu susijusius juridinius subjektus, įskaitant Kovos su korupcija fondą (FBK), į šalyje draudžiamų organizacijų sąrašą.

Taip pat buvo uždrausti A. Navalno regioniniai biurai ir Piliečių teisių gynimo fondas (FZPG).

„Ką gi, mus įtraukė į uždraustų organizacijų sąrašą!“ – per „Twitter“ parašė FBK. – Tačiau viskas gerai! Mus iki šiol buvo uždraudę milijoną kartų.“

Anksčiau šiais metais A. Navalno regioniniai biurai paskelbė užsidarantys, kad apsaugotų savo darbuotojus nuo tikėtino persekiojimo. Daugelis opozicionieriaus bendražygių išvyko iš šalies.

Tačiau pagrindiniai A. Navalno sąjungininkai pažadėjo toliau dirbti, kad Rusija pasikeistų ir atsikratytų korupcijos. Jie ragino palaikyti jų veiklą anoniminėmis aukomis.

A. Navalnas, praeitą vasarą vos likęs gyvas po apnuodijimo Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga, vasarį buvo pasiųstas pustrečių metų už grotų, nes esą pažeidė senos bylos dėl sukčiavimo lygtinio laikotarpio sąlygas, kai buvo išskraidintas gydyti į Vokietiją.

Liepos pabaigoje A. Navalnas paragino savo šalininkus mobilizuotis rugsėjį vyksiantiems parlamento rinkimams ir nubausti valdančiosios partijos narius, išstumiant juos iš valdžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.