Rytų Ukrainoje žuvo karys ir civilis

Rytų Ukrainoje, kur vyksta kautynės tarp ukrainiečių kariuomenės ir prorusiškų separatistų, žuvo vienas Ukrainos karys ir vienas civilis, trečiadienį pranešė Kijevas.

 Rytų Ukrainoje, kur vyksta kautynės tarp ukrainiečių kariuomenės ir prorusiškų separatistų, žuvo vienas Ukrainos karys ir vienas civilis, trečiadienį pranešė Kijevas.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rytų Ukrainoje, kur vyksta kautynės tarp ukrainiečių kariuomenės ir prorusiškų separatistų, žuvo vienas Ukrainos karys ir vienas civilis, trečiadienį pranešė Kijevas.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2021, 2:35 PM

Ukrainiečių kariuomenė nurodė, kad separatistai per praėjusią parą surengė 16 atakų prieš jos karius, panaudodami minosvaidžius, granatsvaidžius ir kulkosvaidžius.

„Per priešo apšaudymą trys kariai buvo sužaloti skeveldrų. Vienas sužeistas karys mirė ligoninėje“, – nurodoma kariuomenės pranešime socialiniame tinkle „Facebook“.

Per kitą incidentą viename Donecko kaime per apšaudymą žuvo pagyvenęs vyras.

Kijevui pavaldžios Donecko srities administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka feisbuke pranešė, kad į įvykio vietą išsiųsta policija, kuri aiškinasi to vyro mirties aplinkybes.

Karas Rytų Ukrainoje, per kurį žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių, prasidėjo 2014 metais, Rusijai aneksavus Krymo pusiasalį.

Rusija visada tvirtino, kad jos parama separatistiniams regionams yra vien politinė, tačiau Kijevas ir jo Vakarų sąjungininkės kaltina Maskvą siunčiant į regioną karių ir ginklų.

Maskva kaltinimus neigia.

Rytų Ukrainoje 2020 metų antroje pusėje iš esmės buvo laikomasi paliaubų, bet anksčiau šiais metais Rusija prie Ukrainos sienų buvo sutelkusi apie 100 tūkst. karių.

Neilgai trukus Maskva paskelbė šias pajėgas atitraukusi, bet Ukraina ir Jungtinės Valstijos sako, kad atitraukimo mastas buvo ribotas.

Rugpjūčio 22-ąją Kijeve laukiama Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, šią savaitę pranešė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio atstovas Serhijus Nykyforovas.

Jo teigimu, per derybas žadama aptarti saugumo ir dvišalių santykių temas.

Vokietija, Prancūzija, Ukraina ir Rusija priklauso vadinamajam Normandijos ketvertui, suburtam siekiant išspręsti konfliktą Rytų Ukrainoje. 2015-aisiais šalys parengė vadinamuosius Minsko susitarimus konfliktui deeskaluoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.