JAV siunčia karių į Kabulo oro uostą padėti evakuoti ambasados darbuotojus

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį pranešė siunčiančios karių į Kabulo tarptautinį oro uostą, kad jie padėtų evakuoti Amerikos ambasados darbuotojus, Talibanui skinant vis naujas pergales šioje šalyje.

JAV ambasada Kabule toliau dirbs savo dabartinėje būstinėje ir „toliau vykdys prioritetines funkcijas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV ambasada Kabule toliau dirbs savo dabartinėje būstinėje ir „toliau vykdys prioritetines funkcijas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2021, 11:04 PM, atnaujinta Aug 17, 2021, 6:39 PM

„Toliau mažiname savo civilių dalyvavimą Kabule, atsižvelgdami į besivystančią saugumo padėtį“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

„Šis prezidentas viršiausiu prioritetu laiko užsienyje tarnaujančių amerikiečių saugumą“, – pridūrė N.Price'as, turėdamas galvoje JAV prezidentą Joe Bideną, įsakiusį išvesti amerikiečius karius iš Afganistano, kur jie buvo laikomi beveik 20 metų.

Departamento atstovas teigė, kad JAV ambasada Kabule toliau dirbs savo dabartinėje būstinėje ir „toliau vykdys prioritetines funkcijas“.

Vis dėlto jis nepaneigė pranešimų, kuriuose keliama prielaida, jog šis darbas gali būti perkeltas į Hamido Karzai tarptautinį oro uostą.

Pasak N.Price'o, Jungtinės Valstijos pradės organizuoti kasdienius skrydžius, siekiant evakuoti vertėjus afganistaniečius ir kitus asmenis, padėjusius Jungtinėms Valstijoms ir dabar bijantiems dėl savo gyvybių, vis daugiau Afganistano teritorijų užimant Talibanui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.