Kanada pasirengusi priimti 20 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano

Kanada pasirengusi priimti 20 tūkst. Afganistano piliečių iš pažeidžiamų gyventojų grupių turint omenyje radikalaus Talibano judėjimo puolimą. Tai penktadienį pranešė Kanados imigracijos, pabėgėlių ir pilietybės ministerijos spaudos tarnyba.

Kanada pasirengusi priimti 20 tūkst. Afganistano piliečių iš pažeidžiamų gyventojų grupių turint omenyje radikalaus Talibano judėjimo puolimą.<br>S.Žiūros nuotr.
Kanada pasirengusi priimti 20 tūkst. Afganistano piliečių iš pažeidžiamų gyventojų grupių turint omenyje radikalaus Talibano judėjimo puolimą.<br>S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2021, 8:44 AM, atnaujinta Aug 17, 2021, 6:31 PM

„Talibanui užimant vis daugiau Afganistano teritorijos, vis didesniam afganistaniečių skaičiui gresia pavojus, daugelis jau pabėgo iš šalies. Didėjant humanitarinei krizei, imigracijos, pabėgėlių ir pilietybės ministras Marcas Mendicinas, nacionalinės gynybos ministras Harjitas Singhas Sajjanas ir užsienio reikalų ministras Marcas Garneau šiandien paskelbė, kad Kanada priims 20 tūkst. afganistaniečių, kuriems kelia grėsmę talibai“, – sakoma pranešime. Be to, Kanadoje bus realizuojamos specialios pagalbos jau atvykusiems pabėgėliams programos.

JAV prezidentas Joe Bidenas balandžio 14 d. paskelbė nusprendęs užbaigti operaciją Afganistane, kuri tapo ilgiausia karine kampanija užsienyje per visą Amerikos istoriją. Po to saugumo situacija šalyje smarkiai pablogėjo. Talibano judėjimo nariai plečia puolimą daugeliu krypčių. Jie teigia, kad jau kontroliuoja maždaug 85 proc. šalies teritorijos, taip pat rajonus palei sieną su penkiomis valstybėmis: Iranu, Kinija, Pakistanu, Tadžikistanu ir Turkmėnija. Užimta daugiau kaip pusė šalies provincijų centrų, taip pat Puli Alamo miestas, esantis tik už 50 kilometrų nuo Kabulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.