Rygos centre keli tūkstančiai žmonių protestuoja prieš „privalomą skiepijimą“ nuo COVID-19

Tūkstančiai žmonių trečiadienio vakarą susirinko Rygos senamiestyje protestuoti prieš „privalomą skiepijimą“ nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, pranešė BNS žurnalistai.

 Protestai Rygoje vyko ir rudenį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Protestai Rygoje vyko ir rudenį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 9:43 PM

Apie 200 žmonių atėjo prie Laisvės paminklo, vedami politiko Ainaro Šleserio, kurio komanda paskelbė apie planus įkurti naują partiją „Pirmiausiai – Latvija“ (LPV). Miniai išaugus, demonstrantai nužygiavo prie Rygos pilies.

Apie 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku buvo susirinkę apie keli protestuotojų. Kitas piketas buvo paskelbtas šalia Rygos miesto dūmos, bet ten žmonių susirinko mažiau.

Susirinkusiųjų skaičius viršija Latvijoje dėl COVID-19 pandemijos nustatytą viešų sambūrių dalyvių leistiną skaičių – ne daugiau kaip 50 žmonių. Demonstrantų veiksmus prižiūri policija, pastačiusi užtvarą. Dauguma protestų dalyvių nesilaiko privalomo atstumo vieni nuo kitų ir nedėvi kaukių.

Kaip pranešama, žmones į mitingus taip pat kvietė Saeimos opozicijos deputatas Aldis Guobzemas.

Iš pradžių organizatoriai pateikė prašymus suteikti leidimą trims protesto akcijoms, bet visi jie vėliau buvo atsiimti. Iki antradienio popietės vienas prašymas buvo pakartotinai pateiktas, taip pat buvo paprašyta leisti organizuoti viešą renginį.

Policija nurodė įžvelgianti didelę provokacijų ir smurto eskalavimo grėsmę, todėl ragino žmones protestuose nedalyvauti. Teisėsaugos pareigūnai taip pat pabrėžė, kad svarbu laikytis visų epidemiologinės saugos taisyklių.

Kol kas konfliktų tarp demonstrantų ir policijos nekilo, nors kai kurie protestuotojai nevengė radikalių raginimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.