Alžyras nutraukia diplomatinius ryšius su Maroku

Alžyro užsienio reikalų ministras Ramtane'as Lamamra antradienį paskelbė, kad jo šalis nutraukia diplomatinius ryšius su Maroku dėl pastarojo „priešiškų veiksmų“.

 Alžyro užsienio reikalų ministras Ramtane'as Lamamra antradienį paskelbė, kad jo šalis nutraukia diplomatinius ryšius su Maroku dėl pastarojo „priešiškų veiksmų“.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Alžyro užsienio reikalų ministras Ramtane'as Lamamra antradienį paskelbė, kad jo šalis nutraukia diplomatinius ryšius su Maroku dėl pastarojo „priešiškų veiksmų“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2021, 10:44 PM

Apie tai skelbiama praėjus savaitei po to, kai Alžyras nurodė peržiūrėsiantis savo santykius su Maroku, kai apkaltino jį suvaidinus vaidmenį šalies šiaurę nusiaubusiuose mirtinuose miškų gaisruose.

„Alžyras nusprendė nuo šiandien nutraukti diplomatinius ryšius su Maroko Karalyste“, – per spaudos konferenciją paskelbė užsienio reikalų ministras.

„Istorija rodo, kad Maroko Karalystė niekuomet nenutraukė priešiškų veiksmų prieš Alžyrą“, – pridūrė R. Lamamra.

Rugpjūčio 9 d. per Alžyre vyravusią karščio bangą pratrūkę miškų gaisrai išdegino dešimtis tūkstančių hektarų miškų ir pražudė mažiausiai 90 žmonių, įskaitant daugiau kaip 30 kariškių.

Alžyro valdžios institucijos dėl gaisrų apkaltino Kabilijos regiono nepriklausomybės judėjimą ir taip pat priskyrė jam atsakomybę nulinčiavus neteisingai padegimu apkaltintą vyrą. Pastarasis incidentas šalyje sukėlė pasipiktinimo bangą.

Alžyras praėjusią savaitę apkaltino Maroką remiant šį judėjimą, kurį šalis laiko „teroristine organizacija“.

Dėl to „atsirado poreikis peržiūrėti abiejų šalių santykius“, sakoma Alžyro prezidentūros praėjusią savaitę paskelbtame pranešime.

Alžyro užsienio reikalų ministras antradienį, be kita ko, apkaltino Maroko lyderius „esant atsakingus už nuolatines krizes“ ir elgesį, kuris Šiaurės Afrikoje lėmė „konfliktą vietoje integracijos“.

Abiejų šalių santykiai yra įtempti jau kelis dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.