Atakos intensyvėja: Izraelis po atakų padegamaisiais balionais surengė antskrydžių Gazos Ruože Nušovė palestinietį paauglį

Izraelis pirmadienį surengė antskrydžių Gazos Ruože, pranešė kariuomenė ir šaltinis šiame palestiniečių anklave, iš jo teritorijos palestiems padegamiesiems balionams sukėlus gaisrų žydų valstybės pietuose.

Izraelis dažnai į balionų leidimą atsako antskrydžiais – taip nutiko ir rugpjūčio 6 dieną, kai buvo panaudoti tokie įtaisai.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Izraelis dažnai į balionų leidimą atsako antskrydžiais – taip nutiko ir rugpjūčio 6 dieną, kai buvo panaudoti tokie įtaisai.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2021, 8:23 AM, atnaujinta Aug 24, 2021, 9:20 AM

Smurtas vėl prasiveržė paaštrėjus įtampai dėl savaitgalį pasienyje įsiplieskusių susirėmimų, per kuriuos buvo sužeisti dešimtys žmonių.

Per atakas Gazos mieste, pietiniame Chan Junise ir šiaurinėje Džabalijoje niekas nenukentėjo, tačiau buvo padaryta materialinės žalos, nurodė šaltinis palestiniečių saugumo tarnybose, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga.

Jis pridūrė, kad anklavą kontroliuojančiam islamistų judėjimui „Hamas“ ištikimi kovotojai apšaudė Izraelio lėktuvus.

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) savo ruožtu patvirtino, kad naikintuvai smogė „Hamas“ ginklų gamybos objektui Chan Junise, taip pat įėjimui į teroristų tunelį Džabalijoje“.

„Taip pat buvo smogta „Hamas“ požeminei raketų paleidimo aikštelei greta civilių namų ir mokyklos Šedžajoje“, – priduriama pareiškime, pabrėžiant, jog „smūgiai buvo atsakas į padegamuosius balionus, paleistus „Hamas“ į Izraelio teritoriją“.

Izraelis dažnai į balionų leidimą atsako antskrydžiais – taip nutiko ir rugpjūčio 6 dieną, kai buvo panaudoti tokie įtaisai.

Tai yra įprasta palestiniečių kovotojų taktika Gazos Ruože, kuriam Izraelis taiko griežtą blokadą nuo 2007 metų, kuomet į valdžią atėjo „Hamas“.

Anksčiau pirmadienį paskelbtame pareiškime žydų valstybės priešgaisrinė tarnyba nurodė besigrumianti su kelias gaisrais Eškolo pasienio regiono. Pasak tarnybos, gaisrai kilo dėl mažiausiai devynių padegamųjų balionų, paleistų iš Gazos Ruožo.

Per susirėmimus Vakarų Krante izraeliečių pajėgos nukovė palestinietį paauglį

Izraelio pajėgos antradienį nušovė vieną 15-metį palestinietį per okupuotame Vakarų Krante kilusį susirėmimą, kurį kariškiai apibūdino kaip susišaudymą.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad paauglys Khaledas Salehas Hashashas buvo pašautas į galvą ir vėliau mirė.

Izraelio kariuomenės pranešime vaikino žūtis neminima, bet sakoma, kad kariai atvyko į Balatos pabėgėlių stovyklą netoli Nabluso suimti vieno įtariamojo ir „reagavo kovinių šaudmenų ugnimi“, kai jiems iškilo pavojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.