Kinija surengė „veiksmingas“ derybas su Talibanu

Kinija trečiadienį pranešė pradėjusi „atvirą ir veiksmingą bendravimą bei konsultacijas su Afganistano Talibanu“, šios grupuotės atstovams susitikus su kinų ambasadoriumi Kabule.

Kinija trečiadienį pranešė pradėjusi „atvirą ir veiksmingą bendravimą bei konsultacijas su Afganistano Talibanu“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinija trečiadienį pranešė pradėjusi „atvirą ir veiksmingą bendravimą bei konsultacijas su Afganistano Talibanu“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-25 13:45

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas nepateikė jokių išsamesnių detalių apie antradienį įvykusį Talibano politinio biuro vadovo pavaduotojo Abdul Salamo Hanafi ir ambasadoriaus Wang Yu susitikimą.

Tačiau jis nurodė, kad Kinija laiko Kabulą „svarbia platforma ir kanalu abiem pusėms tartis dėl įvairiausių svarbių reikalų“.

Kinija praeitą mėnesį buvo priėmusi Talibano derybininkų delegaciją, vadovautą vieno iš šio islamistų judėjimo įkūrėjų mulos Abdul Ghani Baradaro. Šis vizitas įvyko dar prieš grupuotei žaibiškai užgrobiant valdžią Kabule.

Kinijos ambasada Kabule tebedirba. Pekinas sakė neplanuojantis didelio masto savo piliečių evakuacijos iš Afganistano ir ne kartą kritikavo Jungtines Valstijas dėl chaoso, pastarosiomis dienomis apėmusio Kabulo tarptautinį oro uostą.

„Visada gerbėme Afganistano suverenią nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, vykdėme nesikišimo į Afganistano vidaus reikalus politiką ir laikėmės draugystės su visa afganistaniečių liaudimi politikos“, – per kasdienę spaudos konferenciją Pekine žurnalistams sakė Wang Wenbinas.

„Kinija gerbia Afganistano žmonių nepriklausomą sprendimą dėl savo ateities, palaiko principo, kad [šalis turi būti] afganistaniečių vadovaujama ir priklausyti afganistaniečiams, įgyvendinimą, taip pat yra pasiruošusi tęsti ir plėtoti gerus, kaimyniškus draugystės ir bendradarbiavimo ryšius su Afganistanu bei atlikti konstruktyvų vaidmenį taikos procese ir šalies atstatyme“, – pridūrė URM atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.