Vokiečių diplomatas: talibai sutinka išleisti afganus ir pasibaigus rugpjūčiui

Vokietijos ambasadorius: Talibanas leis Afganistano piliečiams palikti šalį ir po rugpjūčio 31-osios

 Vokiečių diplomatas: talibai sutinka išleisti afganus ir pasibaigus rugpjūčiui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Vokiečių diplomatas: talibai sutinka išleisti afganus ir pasibaigus rugpjūčiui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2021, 6:56 PM, atnaujinta Aug 25, 2021, 8:21 PM

Talibanas toliau leis reikiamus dokumentus turintiems Afganistano piliečiams palikti šalį po rugpjūčio 31 d. JAV karių išvedimo termino, trečiadienį pranešė Vokietijos ambasadorius Afganistane.

Markusas Potzelis tviteryje parašė, kad susitiko su Talibano vyriausiojo derybininko pavaduotoju Sheru Mohammadu Abbasu Stanikzai, kuris „patikino mane, kad teisėtus dokumentus turintys afganistaniečiai ir toliau turės galimybę skraidyti komerciniais skrydžiais po rugpjūčio 31-osios“.

Berlynas anksčiau teigė, kad dabartinė NATO sąjungininkių organizuojama karinė afganistaniečių, kuriems reikalinga apsauga, evakuacijos operacija negali tęstis išvedus amerikiečių pajėgas.

Tačiau šalis nori užtikrinti, kad pažeidžiami afganistaniečiai, įskaitant žmogaus teisių aktyvistus ar buvusius vietinius Vokietijos agentūrų darbuotojus, galėtų saugiai pasiekti oro uostą ir išvykti iš šalies net ir po rugpjūčio 31-osios termino.

Antradienį užsienio reikalų ministras Heiko Maasas teigė, kad Berlynas sieks skraidinti žmones iš civilinės oro uosto dalies po šios datos.

 

Kanclerė Angela Merkel anksčiau trečiadienį teigė, kad tarptautinė bendruomenė privalo tęsti dialogą su Talibanu, jei nori apsaugoti Afganistane per du dešimtmečius NATO pajėgų buvimo padarytą pažangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.