Bulgarija dėl migracijos „spaudimo“ siųs į pasienį karius

Bulgarija ketvirtadienį paskelbė, kad prie savo sienų su Graikija ir Turkija pasiųs 400–700 karių, išaugus bulgarų pasieniečių sulaikomų migrantų skaičiui.

Bulgariją kertas vienas iš pagrindinių maršrutų, kuriais žmonės iš Vidurio Rytų ir Afganistano mėgina pasiekti Europą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bulgariją kertas vienas iš pagrindinių maršrutų, kuriais žmonės iš Vidurio Rytų ir Afganistano mėgina pasiekti Europą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2021, 10:47 AM

ES dar nepamiršus 2015 metų migracijos krizės, valstybės narės nuogąstauja, kad gali sulaukti žmonių antplūdžio iš Afganistano, kur rugpjūčio 15 dieną valdžią perėmė Talibanas.

„Spaudimas prie Bulgarijos sienų auga“, – pareiškė gynybos ministras Georgijus Panajotovas.

Pasak jo, dislokuojami kariai „vykdys apsaugos misiją“. Ministras pridūrė, kad jie padės policijai bei karo policijai „statyti užtvaras ir vykdyti stebėjimą“.

Šalies Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad pastarąją savaitę sulaikoma daugiau dokumentų neturinčių migrantų iš Afganistano.

Bulgariją kertas vienas iš pagrindinių maršrutų, kuriais žmonės iš Vidurio Rytų ir Afganistano mėgina pasiekti Europą.

2013–2018 metai Sofija palei 260 km ilgio sieną su Turkija pastatė spygliuotos vielos tvorą, tačiau dėl nepakankamos priežiūros siena neliko visiškai uždaryta.

Bulgarija, skurdžiausia ES valstybė narė, pati nėra priėmusi daug pabėgėlių. Dauguma jų pasiekę į šią šalį keliauja toliau į vakarus.

ES susiskaldymas migrantų ir pabėgėlių priėmimo klausimu antradienį galėtų būti vėl pasireikšti per bloko vidaus reikalų ministrų susitikimą, kur taip pat bus aptariamos Talibano atėjimo į valdžią Afganistane pasekmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.