Vienas iš 13: jūrų pėstininkas per išpuolį Kabule žuvo likus porai savaičių iki jo vaiko gimimo

20 metų amžiaus Rylee McCollumo šeima, gyvenanti Vajominge JAV nenustebo, kai vaikinas iškart po mokyklos baigimo nusprendė prisijungti prie JAV karinio laivyno.

JAV jūrų pėstininkas Rylee McCollumas.
JAV jūrų pėstininkas Rylee McCollumas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 10:01 PM

„Jis nuo mažens norėjo tapti jūrų pėstininku, dar būdamas visiškai mažas mėgo žaisti su žaisliniais ginklais ir avėti kaubojaus batus, – rašo jo sesuo Roice McCollum. – Jis buvo pasiryžęs prisijungti prie laivyno ir tai buvo jo pirmoji misija.“

Jos brolis buvo vienas iš 13 JAV karių, kurie žuvo ketvirtadienį per savižudžio sprogdintojo išpuolį Kabulo Hamido Karzaijaus tarptautiniame oro uoste Afganistane. Dar mažiausiai 20 JAV jūrų pėstininkų buvo sužeisti, 170 kitų žmonių žuvo.

Pirmojo rango kapralas R.McCollumas buvo ką tik išsiųstas į Afganistaną padėti vykdyti evakuaciją. Jis dirbo komplektuojant kontrolės punktą kai nugriaudėjo sprogimas.

„Rylee buvo nuostabus žmogus, jaučiantis aistrą laivynui. Jis buvo sūnus, brolis, sutuoktinis ir tėvas, kurio kūdikis turėtų gimti po trijų savaičių“, – pasakojo jo sesuo.

Žuvusiojo šeima atgaus R.McCollumo palaikus pirmadienį, tada bus organizuojamos laidotuvės.

Vajomingo gubernatorius Markas Gordonas įsakė pirmadienį visoje valstijoje iki pusės nuleisti šalies vėliavas taip pagerbiant R.McCollumą ir kitus žuvusius karius.

„Mūsų mintys ir maldos skirtos palaikyti Rylee McCollumo šeimai ir draugams Bondurante, – tviteryje rašė gubernatorius. – Jennie ir aš, kartu su visu Vajomingu ir visa šalimi dėkojame Rylee už jo tarnybą.“

R.McCollumas mirė už 11265 km nuo savo namų Bondurante, kaimiškoje bendruomenėje netoli Džeksono miesto.

Regis Stone'as pasakojo leidiniui „Casper Star-Tribune“, kad jo sūnus Elis buvo geras Rylee draugas. Jie užsirašė į karinį laivyną panašiu metu. R.McCollumas ir Elis neretai kartu leisdavo savaitgalius prieš šaukimą į pratybas, prisimena R.Stone'as.

„Jie ateidavo vakarienės, mes kartu laisdavome laiką, juokdavomės. Kartais mūsų kieme šaudydavome į taikinį ar panašiai, – kalbėjo R.Stone'as. – Jie mėgo susitikti su draugais, užsikurti laužą... Jis buvo žmogus, su kuriuo gera būti kartu, linksmas vaikis.“

R.McCollumas lankė „Jackson Hole“ vidurinę mokyklą ir baigė „Summit“ Inovacijų mokyklą. Šeima pasakojo, kad mokykloje lankė imtynių būrelį.

„Visa Tetono apygardos mokyklų bendruomenė su skausmu praneša, kad 2019 laidos abiturientas Rylee McCollumas buvo vienas iš 13 amerikiečių jūrų pėstininkų, žuvusių vakar teroro akto Kabule metu, – rašoma pranešime. – Mums garbė jam dėkoti už jo tarnybą ir esame nuolankiai dėkingi už didžiausią auką, kurią jis paaukojo dėl kitų saugumo.“

R.McCollumo sesuo prisimena, kad brolis norėjo baigęs karo tarnybą tapti istorijos mokytoju ir imtynių treneriu.

„Rylee visada buvo ir bus didvyris. Ne tik dėl savo didžiausios aukos, bet ir dėl to, kaip jis visur aplink skleidė gėrį, darė mus stipresniais, geraširdiškesniais, mokė mylėti stipriau. Mes tave mylime, Rylee“, – sakė ji.

Du „GoFundMe“ puslapiai pradėjo rinkti aukas R.McCollumo žmonai ir dar negimusiam kūdikiui. Šį pirmadienį jau buvo surinkta daugiau, nei 500 tūkst. dolerių (423 tūkst. eurų).

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.