Graikijos sveikatos apsaugos darbuotojai protestuoja prieš privalomus skiepus

Šimtai Graikijos sveikatos apsaugos darbuotojų, lydimi greitosios pagalbos automobilių su įjungtomis sirenomis, ketvirtadienį žygiavo per Atėnų centrą protestuodami prieš privalomus skiepus nuo COVID-19 jų sektoriuje dirbantiems žmonėms.

 Graikijos sveikatos apsaugos darbuotojai protestuoja prieš privalomus skiepus  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Graikijos sveikatos apsaugos darbuotojai protestuoja prieš privalomus skiepus  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-02 16:31

Pagal trečiadienį įsigaliojusias taisykles visiems sveikatos apsaugos darbuotojams, nepaskiepytiems nuo COVID-19 ar per pastarąjį pusmetį nepersirgusiems šia liga, nebus leista dirbti ir atlyginimo jie negaus.

Maždaug 400 protestuotojų susirinko prie Sveikatos apsaugos ministerijos Graikijos sostinės centre ir nužygiavo prie parlamento lydimi maždaug tuzino greitosios pagalbos automobilių. Protestuotojai sako, kad nėra nusiteikę prieš skiepus, bet prieštarauja prieš reikalavimą skiepytis privalomai ir teigia, kad dėl šios priemonės pradės trūkti darbuotojų.

Vyriausybė savo ruožtu tvirtina, kad priemonė, taikoma visiems sveikatos apsaugos darbuotojams privačiajame ir viešajame sektoriuose, taip pat senelių namų darbuotojams, yra būtina norint apsaugoti pažeidžiamiausius visuomenės narius, šalyje kilus trečiai COVID-19 bangai.

Graikijoje jau visiškai paskiepyta per 5,7 mln. žmonių. Iš viso šalyje yra maždaug 11 mln. gyventojų. Užsikrėtimo ir mirties atvejų vasarą daugėjo, o sveikatos apsaugos sistema pradeda jausti spaudimą dėl hospitalizacijų skaičiaus.

Bendrai Graikijoje užregistruota daugiau kaip 590 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu ir daugiau kaip 13,7 tūkst. mirties nuo COVID-19 atvejų.

Norėdama paskatinti vakcinavimą, vyriausybė įvedė virtinę suvaržymų nepasiskiepijusiems žmonėms, įskaitant reikalavimą kas savaitę pasidaryti testus darbuotojams ir draudimą patekti į tam tikras pramogų vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.