A. Blinkenas: Talibanas žada leisti afganistaniečiams „laisvai išvykti“

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas antradienį po pasitarimo su Kataro pareigūnais dėl evakuacijos iš Afganistano paspartinimo sakė, kad Talibanas pakartojo pažadą leisti afganistaniečiams laisvai išvykti iš šalies.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2021, 1:56 PM

JAV prezidentas Joe Bidenas patiria vis didesnį spaudimą pasirodant pranešimams, kad keliems šimtams žmonių, įskaitant amerikiečius, jau savaitę neleidžiama išskristi iš vieno oro uosto Afganistano šiaurėje.

Talibanas Jungtinėms Valstijoms pasakė, kad „leis žmonėms su kelionės dokumentais laisvai išvykti“, pranešė A. Blinkenas spaudos konferencijoje Dohoje, kur jis ir JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas susitiko su Kataro kolegomis.

„Versime juos to laikytis“, – sakė A. Blinkenas.

Kataras nurodė, kad Kabulo oro uostas, kuris rugpjūčio gale pasibaigus chaotiškam amerikiečių pasitraukimui faktiškai yra uždarytas, netrukus vėl pradės dirbti. Tai galėtų atverti svarbų koridorių išvykti norintiems afganistaniečiams.

„Visa tarptautinė bendrija žiūri, ar Talibanas laikysis to įsipareigojimo“, – sakė A. Blinkenas, turėdamas galvoje Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją su raginimu užtikrinti saugų kelią.

A. Bideno aukšto rango pareigūnai pirmadienį atvykę į Katarą vakarieniavo su šios šalies valdytoju emyru šeichu Tamimu bin Hamadu al Thani ir pareiškė Vašingtono padėką Dohai už pagalbą organizuojant evakuaciją iš Afganistano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.