Šiaurės Makedonijoje gaisro COVID-19 klinikoje aukų padaugėjo iki 14

Šiaurės Makedonijoje per gaisrą COVID-19 ligoninėje žuvo 14 žmonių, ketvirtadienį pranešė šalies pareigūnai.

 Gaisras, kurio priežastis dar nežinoma, kilo COVID-19 klinikoje Tetove šios Balkanų valstybės šiaurės vakaruose.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Gaisras, kurio priežastis dar nežinoma, kilo COVID-19 klinikoje Tetove šios Balkanų valstybės šiaurės vakaruose.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2021, 7:11 AM, atnaujinta Sep 9, 2021, 1:11 PM

Gaisras kilo po trečiadienį vakare įvykusio sprogimo COVID-19 klinikoje Tetove šios Balkanų valstybės šiaurės vakaruose, nurodė premjeras Zoranas Zajevas. Jis nedelsdamas išvyko į Tetovą.

„Tetovo COVID-19 centre įvyko didžiulė tragedija, – naktį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Z. Zajevas. – Sprogimas sukėlė gaisrą. Gaisras užgesintas, bet prarasta daug gyvybių.“

Žuvo mažiausiai 14 žmonių, vėliau paskelbė prokuratūra.

„Prokuratūra nurodė atlikti skrodimus 14-os per gaisrą žuvusių žmonių tapatybei nustatyti; taip pat aiškinamės, ar yra ir kitų žuvusiųjų“, – sakoma pranešime.

Anksčiau sveikatos apsaugos ministras Venko Filipče tviteryje buvo parašęs, kad patvirtinta 10 žmonių žūtis.

Incidentas įvyko šiai buvusiai Jugoslavijos respublikai švenčiant 30-ąsias nepriklausomybės metines. Sostinėje Skopjėje vyko šventiniai renginiai, įskaitant karinį paradą.

Ugniagesiams apie gaisrą buvo pranešta maždaug 19 val. Grinvičo (22 val. Lietuvos) laiku. Liepsnoms užgesinti prireikė maždaug 45 minučių.

Liepsnos sunaikino dalį modulių COVID-19 pacientams, pastatytų priešais 50 tūkst. gyventojų turinčio Tetovo ligoninę. Modulių skyriaus statybos buvo pradėtos gruodžio mėnesį.

„Gaisras buvo didžiulis, nes ligoninė yra iš modulių, ten buvo plastiko, – šalies televizijai sakė vienas Tetovo ugniagesių departamento pareigūnas. – Gesindami liepsnas nešėme lauk aukas.“

Keli sužeisti žmonės buvo nugabenti į ligonines sostinėje.

Neturtingoje Šiaurės Makedonijoje gyvena apie 2 mln. žmonių, o šalies sveikatos apsaugos sistema yra silpna. Kai kuriuose rajonuose, ypač kur gyventojai vangiai skiepijasi nuo COVID-19, ligoninės yra perpildytos.

Pastaruoju metu šalis praneša apie sparčiau augantį užsikrėtimo koronavirusine infekcija skaičių, per dieną šalyje nuo COVID-19 miršta apie 30 žmonių. Iš viso nuo COVID-19 Šiaurės Makedonijoje jau mirė per 6,1 tūkst. žmonių.

Sprogimų ir dėl to kylančių gaisrų būta ir kitų šalių COVID-19 ligoninėse. Irake balandį ir liepą dešimtys žmonių žuvo per gaisrus tokiose ligoninėse sprogus deguonies balionams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.