Chuntos nuversta Mianmaro lyderė praleido teismo posėdį dėl ligos

Nuverstoji Mianmaro civilinė lyderė Aung San Suu Kyi dėl ligos neatvyko į dėl COVID-19 pandemijos atidėtą jos bylos nagrinėjimą chuntos jai surengtame teisme, pirmadienį pranešė jos advokatė.

Nuverstoji Mianmaro civilinė lyderė Aung San Suu Kyi dėl ligos neatvyko į dėl COVID-19 pandemijos atidėtą jos bylos nagrinėjimą chuntos jai surengtame teisme.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Nuverstoji Mianmaro civilinė lyderė Aung San Suu Kyi dėl ligos neatvyko į dėl COVID-19 pandemijos atidėtą jos bylos nagrinėjimą chuntos jai surengtame teisme.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 4:04 PM

Vasarį perversmą surengusi Mianmaro kariuomenė nuvertė civilinę šalies lyderę Aung San Suu Kyi, išprovokuodama masinius protestus. Prasidėjus kruvinoms karinės valdžios represijoms prieš protestuotojus, žuvo daugiau nei 1 tūkst. civilių gyventojų, praneša viena vietos stebėjimo grupė.

Nuo pasaulio izoliuotai 76 metų Aung San Suu Kyi, kuriai leidžiama tik trumpam susitikti su savo teisininkais ir pasirodyti teisme, buvo iškelta virtinė kaltinimų, dėl kurių ji gali būti pasiųsta už grotų ilgiau nei dešimtmečiui.

Jos teismas dėl kaltinimų nesilaikius dėl koronaviruso įvestų apribojimų per agitacinius renginius prieš rinkimus, kuriuos pernai laimėjo jos partija, ir dėl neteisėto nešiojamųjų radijo stotelių įvežimo, turėjo būti atnaujintas pirmadienį po dviejų mėnesių pertraukos.

Tačiau Aung San Suu Kyi grįžo namo po susitikimo prieš teismo posėdį su savo teisininkų komanda, nes ją „užsupo automobilyje“, naujienų agentūrai AFP sakė jos advokatė Min Min Soe.

„Pastaruosius du mėnesius ji niekur nevažiavo automobiliu. Todėl šiandien automobilyje ją užsupo... Ji sakė, kad jai reikia grįžti namo ir tinkamai pailsėti“, – paaiškino teisininkė.

„Mes tikrai nerimaujame dėl jos sveikatos“, – pridūrė ji.

Pasak advokatės, jos supratimu, į kompleksą, kur namų arešto sąlygomis gyvena Aung San Suu Kyi, buvo iškviestas gydytojas ir slaugytojas.

Praėjusiame teismo posėdyje liepą nepasirodė du kaltintojų liudytojai, susirgę koronavirusine infekcija Mianmarui išgyvenant trečią COVID-19 pandemijos bangą.

Aung San Suu Kyi ir jos darbuotojai buvo paskiepyti nuo COVID-19, kariškiams juos suėmus, liepą naujienų agentūrai AFP sakė nuverstosios lyderės advokatė.

Žurnalistai į Aung San Suu Kyi teismo posėdžius nėra įleidžiami. Chunta taip pat kaltina Nobelio taikos premijos laureatę kurstymu maištauti, paėmus aukso kaip kyšį ir pažeidus kolonijinių laikų konfidencialumo įstatymą.

Jai taip pat pareikšti nauji su korupcija susiję kaltinimai, pirmadienį pranešė Min Min Soe, nors bylos nagrinėjimo datos dar nepaskirtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.