Jungtinės Karalystės premjeras ketina pertvarkyti ministrų kabinetą

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas trečiadienį pertvarkys vyriausybę, kilus klausimų dėl kai kurių jo ministrų darbo, pranešė vienas šaltinis vyriausybėje.

Po kelias dienas trukusių spėlionių šaltinis Dauningo gatvėje patvirtino, kad B. Johnsonas atliks pakeitimų savo kabinete.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po kelias dienas trukusių spėlionių šaltinis Dauningo gatvėje patvirtino, kad B. Johnsonas atliks pakeitimų savo kabinete.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2021, 3:58 PM

Nuskambėjus šiai žiniai kilo abejonių dėl užsienio reikalų sekretoriaus Dominico Raabo tolesnio darbo dėl kritikuojamos evakuacijos iš Afganistano.

Po kelias dienas trukusių spėlionių šaltinis Dauningo gatvėje patvirtino, kad B. Johnsonas atliks pakeitimų savo kabinete.

Pokyčiai padės „suburti stiprią vieningą komandą, kuri padėtų geriau atsigauti po pandemijos“, sakė tas šaltinis.

„Šią popietę premjeras paskirs ministrus, siekdamas suvienyti ir patobulinti visą šalį“, – pridūrė šaltinis.

Dėmesys bus sutelktas į D. Raabą ir švietimo sekretorių Gaviną Williamsoną, kurių nebuvo pastebėta pirmajame suole šalia B. Johnsono per kassavaitinę klausimų ir atsakymų sesiją Bendruomenių Rūmuose.

D. Raabas, balandį pavadavęs B. Johnsoną, kai šis dėl COVID-19 gulėjo reanimacijoje, sulaukė daug kritikos dėl savo atsako į krizę Afganistane.

Šis buvęs teisininkas atostogavo vienoje Graikijos saloje, kai vyriausybė skubėjo evakuoti JK piliečius ir Vakarams talkinusius afganistaniečius, Talibanui užgrobus valdžią šioje Vidurio Azijos valstybėje.

Tuo metu G. Williamsonas sulaukė lavinos skundų dėl to, kaip Britaniją apėmus koronaviruso epidemijai buvo uždaromos mokyklos, organizuojami egzaminai ir priimama į universitetus.

Spėliojama, kad D. Raabą gali pakeisti dabartinė užsienio prekybos sekretorė Liz Truss, pasiekusi virtinę tarptautinių susitarimų po sausį įvykusio galutinio Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

Pranešama, kad „Brexito“ politikos koordinatorius Michaelas Gove'as galėtų pakeisti vidaus reikalų sekretorę Priti Patel – dar vieną užkietėjusią JK išstojimo iš ES šalininkę, spaudžiamą dėl padidėjusio migrantų iš Prancūzijos srauto ir įtariamo darbuotojų ujimo jos vadovaujamoje ministerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.